230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Nikola Milošević: Mladić s magijom u nogama (video)

Nikola Milošević, mladić rođen u Smederevu prije 19 godina, jedan je od najtalentiranijih freestyle fudbalera u regiji. Uspjesi se nižu 'kao na traci', a oni koji razumiju i doživljavaju ovaj zanimljivi sport, tvrde da je Nikola sjajan i da je magija definitivno u njegovim nogama.

140206-nikola

Kako je u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba kazao ovaj simpatični Srbijanac, sve je počelo manje - više klasično. 'Pravi' fudbal, treninzi, utakmice, a onda iznenadno upoznavanje sa slobodnim stilom bez kojeg danas u njegovom životu ništa ne bi bilo isto.

''Oduvek su me privlačili ovakvi trikovi, i oduvek sam želeo da izvodim ovako nešto, tako da je bilo samo pitanje vremena kada ću početi da se bavim ovim, što se i desilo krajem 2010. godine. Ni sam ne znam pravi razlog zbog koga sam prestao da se bavim fudbalom, ali sam nakon fudbala, počeo da se bavim freestyleom, pre svega da bih potrošio slobodno vreme koje sam imao, da bi to kasnije prešlo u nešto mnogo ozbiljnije."

Freestyle fudbal je izvođenje trikova s loptom svim dijelovima tijela. Nema pravila, nemate trenera, sami ste svoj trener i jedino ograničenje je vaša mašta.
Našeg sagovornika na takmičenjima prate uspjesi i dobri rezultati. Naglašava da se ovim sportom u Srbiji ne bavi mnogo ljudi.

''Što se tiče Srbije, oko 10-ak ljudi se bavi ovim, dok na Balkanu broj onih koji se bave ovim iznosi oko 30-40. Učestvovao sam na nekoliko takmičenja, na kojima sam osvojio dva 2. mesta na međunarodnim takmičenjima u Hrvatskoj i Mađarskoj, a kao moj najveći uspeh izdvojio bih 3. mesto na Evropskom prvenstvu, koje je bilo održano krajem decembra 2013. u Budimpešti'', dodaje Milošević.

Tajna uspjeha?

''Nema tajne, iza svih ovih trikova stoje sati i sati vežbe, tako da je to jedina stvar koja je potrebna da biste se bavili ovim sportom'', zaključuje ovaj sjajni mladić na kraju razgovora za portal Radiosarajevo.ba.