230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Ovako bi izgledalo vaših sedam dana bez interneta! (VIDEO)

Mlađa populacija navučenija je na internet. Njima je nezamislivo da provedu dan bez korišćenja društvenih mreža i surfovanja sajtovima

140213-nonet

 

Engleska kreativna agencija Mother London odlučila je da petoro ljudi koji su svakodnevno online podvrgnu eksperimentu u kojem će nedelju dana funkcionisati bez interneta. Ono što im je svakodnevnica, korišćenje računara, pametnog telefona, proveravanje Facebook-a i Twitter-a, čitanje mejlova, oduzeto im je na sedam dana.

U najvećoj opasnosti je mlađa populacija koja je prilično navučena na sve u vezi s internetom, posebno na društvene mreže i sve brojnijim servisima za razmenu statusa, objavu informacija, fotografija... Sve se to proverava konstantno i u svakom trenutku bez obzira gde se nalazimo, jer je internet postao dostupan bukvalno u svakom delu sveta.

Ovakav eksperiment nije novitet, jer je bilo i onih koji su odlučili da probaju da žive bez interneta godinu dana, ali oni odlično pokazuju koliko smo postali zavisni od interneta i mogućnosti koje on pruža.

Pogledajte kako je izgledao ovaj eksperiment i šta učesnici kažu kako su se osećali tokom njega:

(Telegraf.rs)