230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Đoković: Nisam znao da sam pogrešio

Srpski teniser priznao posle pobede nad Endijem Marejom da je osvojio poen i mnogo iznervirao rivala prebacivši reket preko mreže, ali da nije znao da to nije smeo da uradi.

140327-novak

Novak Đoković dobio je duel četvrtfinala u Majamiju protiv starog znanca Endija Mareja u dva seta (7:5, 6:3), a meč je obeležio i sporni poen u finišu prvog seta.
On je jednu kratku loptu vratio u polje Škota, ali tako što je reketom prešao preko mreže, misleći da je to dozvoljeno jer nije dodirnuo mrežicu. Osvojio je taj poen, a Marej je nakon toga dugo raspravljao sa sudijom, objašnjavajući mu da je doneo pogrešnu odluku.

"Pogodite šta svi žele da vas pitaju", rekao je jedan novinar Đokoviću na početku konferencije za novinare u Majamiju.

"Znam. Kada sam dolazio svi su mi rekli da ćemo morati da pričamo o tome. Vidite, biću sasvim iskren, jesam reketom prešao preko mreže i to sam i rekao Mareju. Kazao sam mu da nisam dodirnuo mrežu. Moja greška. Mislio sam da je dozovoljeno da pređem reketom u njegovu polovinu, ako ne dodirujem mrežu... Nisam znao da to nije dozvoljeno", rekao je Đoković.

Đoković je kazao da je taj trenutak u prvom setu, prilikom rezultata 6:5 i 0:15 uticao na oba igrača, ali je uporne novinare uputio da pitaju Mareja o tome.

"Što se mene tiče, da, naravno da sam osetio da se iznervirao. Pokazivao je to na terenu. Ja sam se trudio da ne obraćam pažnju na to. Mislim, odluka je već bila doneta, tako da sam samo pokušavao da igram svaki poen", rekao je Đoković.

On je novinarima priznao da je nesporazum bio težak i zato što su obojica tenisera prijatelji van terena.

"Vidite, na terenu sam mu rekao: 'Endi, prešao sam preko mreže, ali je nisam dodirnuo. Koliko razumem, to je dozvoljeno'. Mislim, nisam lagao na terenu, uvek pokušavam da budem fer, s kim god da igram... Sada su mi rekli da to nije po pravilima i da sam pogrešio. Mislio sam da nisam, ali sudija je u stolici pored terena, on bi trebalo da zna to".

Diskusija s novinarima u Majamiju potrajala je neko vreme, ali su na kraj svi prihvatili Đokovićevo uveravanje da je iskren i da nije svesno prekršio pravila. Što se tiče ostatka meča, Srbin je priznao da su vremenske prilike odigrale ulogu u meču.

"Znamo svi da uslovi u Majamiju mogu da budu stvarno teški za igrače. Vlaga i vetar koji stalno menja pravac... Videlo se da je to uticalo i na njega i na mene. Takođe na servisima, obojica smo pravili dvostruke greške u ključnim poenima. Nije bilo lako, znate. To što sam uspeo da budem miran i čvrst, pomoglo mi je", rekao je srpski teniser.

On je ponovio da mu je trijumf u Indijan Velsu mnogo značio na mentalnom planu, jer je tamo pobedio, iako nije igrao najbolje što zna. On je kazao i da nema ništa protiv tehnologije i ponovljenih snimaka, koji bi mogli da odlučuju sporne situacije.

Đoković će se za ulazak u finale boriti sa Keijem Nišikorijem, koji je iznenadio Rodžera Federera - 3:6, 7:5, 6:4.

Japanac zauzima 21. mesto na ATP listi i deveti je nosilac u Majamiju.

Đoković i Nišikori igrali su do sada dva puta i obojica su zabeležila po pobedu. Novak je bio bolji na Rolan Garosu 2010. godine, dok je Japanac slavio godinu dana kasnije u polufinalu turnira u Bazelu. (Beta)