230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Da cugnemo, pa da počnemo...

Alkohol nas opušta, čini nas hrabrijim, ali ponekad i previše hrabrim, naročito kada su u pitanju ljubav i seks.

140415-cug

Naučnici su se pozabavili pitanjem šta se dešava u mozgu kada se popije nekoliko piva? Tada "stavljamo naočare" od kojih nam svaka druga osoba u klubu deluje kao najlepša na svetu. Te "naočare", nose i devojke i muškarci, s tim što ih dame ipak brže skidaju.

Istraživanje je ovako izgledalo: naučnici su tražili od ispitanika (muškaraca i žena) da popiju kriglu i po piva i da 30 minuta kasnije ocene privlačnost 20 muških i 20 ženskih lica (muškarci su gledali fotografije gde su žene i obrnuto).

Tako je ustanovljeno da, iako su i jednima i drugima lica na fotografijama bila za 10 odsto prvilačnija nego pre alkohola, ženama se zainteresovanost za "privlačne" muškarce ujutru umanjila, dok je kod muškaraca ostala ista.

To znači da ukoliko završite sa nekom manje privlačnom devojkom uveče, verovatno će vam se i ujutru svideti. Međutim, da li je to dovoljno za početak ljubavne veze?

Peper Švarc, ekspert za seks i veze, kaže za "MH" da veze mogu nastati iz ovakvih situacija, samo morate biti pažljivi: "Postoje ljudi koji ne prilaze osobama suprotnog pola osim ako nisu u pripitom stanju".

Ukoliko želite da znate kako tačno alkohol utiče na naš mozak prilikom odabira partnera, pogledajte sledeći video:

(Mondo)