181011 dineco kuhinje baner 180607 tepih servis baner2

  • 150123 baner apis3
  • 150123 baner apis2
  • 150123 baner apis1

  • 190914 siko baner
  • 190914 siko baner2
160123 mjesto za vasu reklamu 170901 best baner
 
 
 
 

Osigurajte svoje fajlove

Napredovanje tehnologije donelo je nove načine čuvanja podataka. Izaberite pravi za sebe.

140424-hdd

Onlajn servisi su sve popularniji
Postoji nekoliko načina za čuvanje fotografija, muzike, snimaka i ostalih bitnih dokumenata. Svaki od njih ima prednosti i mane. Postoje korisnici koji se još uvek drže diskova i DVD-jeva, ali kao alternativa pojavile su se brojne druge opcije. Od standardnih HDD-ova do onlajn servisa, pa čak i društvenih mreža.

Društvene mreže
Mnogima će se učiniti kao čudan koncept, ali postavljanje fotografija i snimaka na mreže poput Facebook i Google+ je neki vid čuvanja podataka. Možete ih zaštiti da ih ne vide drugi korisnici, a prostor je besplatan.
+ mogućnost pristupanja sa više platformi
- Čuvanje pod šifrom, brisanje naloga

USB memorija
Može se naći u svim dimenzijama i različitim kapacitetima, a cenovno su dostupni većini. Retko kada se kvare i mogu se nositi kao privezak ili u novčaniku i na taj način uvek imate svoje dokumente kod sebe.
+ Cena, prenosivost
- Zbog veličine se može zagubiti

Cloud
Pored Google Drive ili Microsoft SkyDrive koji dobijate besplatno uz registraciju, tu su još DropBox i SugarSync kao popularna rešenja koja nude po nekoliko gigabajta prostora.
+ Jednostavno čuvanje i lak pristup
- Opasnost da vam neko provali šifru

HDD
Najbolje je nabaviti još jedan zaseban disk, moguće i eksterni, kako biste na njemu držali sve bitne fajlove. Njega možete zaštiti lozinkom i na taj način dodatno osigurati svoje podatke.
+ Veliki kapacitet, dugotrajnost
- Cena, uvek ga morate nositi sa sobom
(Blic)