230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Real obesmislio "tika-taku": Katastrofa Bajerna!

Madriđani demolirali Bavarce u Minhenu (4:0) i plasirali se u finale Lige šampiona! Pobednik odlučen za pola sata. Gvardiola na poluvremenu razmišljao kako da spreči blamažu svog tima i napadača zamenio zadnjim veznim.

140430-real
Istorija je ispisana! Real je prvi put pobedio Bajern u Minhenu, lakše nego što su mnogi očekivali.

Posle tri uzastopne eliminacije u polufinalu Lige šampiona, najuspešniji klub u istoriji najjačeg takmičenja postao je prvi ovosezonski finalista. U Lisabonu, 24. maja, igraće protiv pobednika dvomeča Čelsi - Atletiko (prvi meč 0:0).

Kristijano Ronaldo, Geret Bejl, Serhio Ramos i saigrači nisu dali aktuelnom šampionu Evrope ni trunku nade da bi mogao da pobedi. Karlo Anćeloti potpuno je "pročitao" i nadmudrio Pepa Gvardiolu. Uz to, ostao je neporažen u duelima sa najvećim nemačkim klubom.

BAJERN - REAL 0:4 (0:3)

Odluka Gvardiole da centarfora Marija Mandžukića na poluvremenu, pri zaostatku svog tima od TRI gola, zameni zadnjim veznim Havijem Martinezom dokazala je da je španski trener već na pauzi razmišljao o čuvanju časti, ne plasmanu u finale.

real madrid bajern minhen serhio ramos.jpgFoto: Guliver/Getty Images/Adam Pretty Velika želja nije sputala Madriđane, jeste prenervozne Bavarce. Gosti su u Minhenu neočekivano brzo stekli tri gola prednosti (do 33. minuta) i 13. put u klupskoj istoriji obezbedili plasman u finale. Šampioni kontinenta bili su više od svih klubova - devet puta.
Rekordnu, devetu titulu osvojili su 2002. godine. Nisu izgubili u poslednja tri finala (1997/98, 1999/2000, 2001/02). Meč za trofej napustili su pognutih glava poslednji put 1981. godine, kada ih je predvodio srpski trener Vujadin Boškov, u čiju je čast Alijanc arena u utorak uveče odćutala minut pre utakmice.

Prethodnih sezona zaustavljani su u polufinalu, od Barselone, Bajerna i Dortmunda. Pod vođstvom Karla Anćelotija, u utorak su delovali smireno i sprečili domaćina da bar proba da uspostavi svoju igru, zasnovanu na posedu lopte, uspostavljenu dolaskom Gvardiole prošlog leta.

"Tika-taka" je u utorak uveče obesmišljena za 20 minuta. Četiri lopte u mreži Manuela Nojera stavile su do znanja svima, a najviše Bavarcima, da Franc Bekenbauer i Oliver Kan nisu bez razloga govorili da Bajern ne može da igra Barselonin fudbal.

"Decima" (deseta titula šampiona Evrope) je velika želja svih u Realu. U gradu u kojem "kraljevski klub" nikada nije pobedio u utorak je dokazano da je aktuelna generacija spremna da uđe u istoriju.

Ko god da bude rival Madriđanima u lisabonskom finalu, jasno je ko će biti favorit.

BAJERN MINHEN: Nojer - Lam, Dante, Boateng, Alaba - Švajnštajger, Kros, Riberi (od 72' Gece), Roben, Miler (od 72' Pizaro) - Mandžukić (od 46' Martinez).

REAL MADRID: Kasiljas - Karvahal, Pepe, Ramos (od 75' Varan), Koentrao - Alonso, Modrić, Di Marija (od 80' Kasemiro), Bejl - Ronaldo, Benzema (od 80' Isko). (Mondo)