230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Vozači, oprez - Snijeg na Rogoju, odroni prema Gacku

Kolovozi u Republici Srpskoj ovog jutra su mokri i klizavi, dok u romanijskoj regiji i na putu Sarajevo- Foča ima snijega, zbog čega iz Auto-moto saveza Republike Srpske savjetuju oprezniju i sporiju vožnju.

140514-snijegrogoj

Upravo smo dobili informaciju da je zbog oštećenja trupa puta kod brane, do daljnjeg zabranjen saobraćaj za sva vozila preko 3,5 t od Sarajeva prema Foči, odnosno na dijelu magistralnog puta M-18 Bogatići-Trnovo.Dakle, ovom dionicom mogu saobraćati samo putnička vozila i to jednom kolovoznom trakom, dok teretna vozila i autobusi od Sarajeva prema Foči mogu ići preko Goražda i Romanije, obilazno.
Nove sniježne padavine znatno su otežale odvijanje saobraćaja u višim predjelima istočnih krajeva RS.Posebno skrećemo pažnju na prevoj Rogoj (M-18 Sarajevo-Foča) gdje su se na prevoju prepriječila dva šlepera, saobraća se veoma otežano, posebno zbog toga što je snijeg iznenadio vozače koji nemaju adekvatnu zimsku opremu.Napominjemo das u dežurne ekipe "Srbinjeputeva" na terenu I pokušavaju ukloniti ta vozila sa puta.
Zbog odrona, veoma otežano, jednom trakom se saobraća na istom putu, na dionici Brod-Miljevina, u mjestu Kuta.Na cijeloj toj dionici vozačima skrećemo pažnju na učestale odrone kamenja na kolovoz.
Snijeg pada i na Romaniji i Jahorini, takođe se zadržava na kolovozima.Iako zimska oprema zakonski više nije obavezna, svima koji planiraju putovati dionicama koje vode preko planinskih prevoja preporučujemo da na put ne kreću bez zimske opreme, obzirom da se padavine, sa niskim temperaturama očekuju do kraja sedmice.
Zbog pucanja odvodne cijevi na magistralnom putu M-19 Milići-Vlasenica, na samom ulazu u Vlasenicu, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom kolovoznom trakom, a zbog odrona, na dionici Vlasenica-Han Pijesak, u mjestu Tugovo.

Danas, 14.05.2014. godine, zbog izvođenja minerskih radova izvršiće se privremena obustava saobraćaja u vremenu od 13:30 do 14:00 časova na dionici putnog pravca Doboj-Tuzla (Poljice-Gavrići), na lokalitetu prema Stanić Rijeci i na raskrsnici prije tunela.
Na dijelu magistalnog puta M-20 dionica Bileća-Gacko, lokalitet Stepen (km 82+800) zbog opasnosti od odrona saobraćaj se odvija usporeno jednom kolovoznom trakom,uz privremenu saobraćajnu signalizaciju.
Na magistralnom putu M-16.1, ST.4+500 u mjestu Čardačani, dionica Klašnice – Prnjavor saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom zbog pojave klizišta u dužini od 100 metara.
Zbog oštećenja kolovoza, jednom trakom, naizmjenično saobraća se na magistralnom putu M-14.1 Brod-Odžak, u mjestu Velika Brusnica, opština Brod (u dužini oko 100 m). Na M-19 Drinjača-Vlasenica u Kušlatu oštećen je kolovoz u dužini oko 20m, saobraćaj se takođe odvija jednom saobraćajnom trakom,kao i na regionalnom putu R-411 Banja Luka-Čađavica, na 4. km od Nule prema Kolima, gdje je oštećen kolovoz u dužini od oko 50 metara.
Zbog radova na rekonstrukciji mosta preko rijeke Dragočajke u Zalužanima, do 27.07.2014. godine, na snazi je potpuna obustava saobraćaja na reg.putu R-480 Banja Luka-Klašnice,dionica Derviši-Klašnice.Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na mag.put M-16 Banja Luka-Klašnice.
Autoputevi
Na autoputu E-661 Banja Luka-Gradiška (dionica Glamočani-Čatrnja) vozi se po mokrom i klizavom kolovozu.

Zbog izvođenja radova na sistemu naplate putarine na auto-putu Banja Luka – Gradiška, (dionica Glamočani-Čatrnja) (u mjestu Jakupovci) izmjenjen je režim odvijanja saobraćaja i to tako da se na mjestu izvođenja radova saobraćaj odvija jednom kolovoznom trakom. Molimo vozače da na pomenutoj lokaciji voze opreznije i da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Radovi
• Radovi na rekonstrukciji kolovoza izvode se na magistralnom putu M-14.1 dionica Krepšić-Brčko-Bijeljina i M-4 Karakaj-Jardanska petlja, zbog čega se saobraćaj, na mjestu izvođenja radova odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom kolovoznom trakom. (Predviđeno je da radovi traju do 20.09.2014. godine- Obavještenje "Bijeljinaput" d.o.o. broj 1193/14 od 19.04.2014.).
• U toku je izvođenje radova (u okviru projekta sistema vodosnabdjevanja) na mag. putu M-16 Banja Luka-Jajce, dionica Srpske Toplice-Karanovac zbog čega je svakim danom, osim nedjelje, izmjenjen režim odvijanja saobraćaja u vremenu od 07:00 do 19:00h. ( Radovi traju do 16.07.2014.godine.)
• Uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju saobraćaj se odvija i na dijelu mag. puta M-4 i reg. R-473 u opštini Teslić, zbog izgradnje kružne raskrsnice.
• Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banja Luka-Doboj, (na magistralnom putu (M-17) Vukosavlje-granica RS/FBiH (Karuše) na dionicama Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka do kraja godine biće izmjenjen režim saobraćaja i to tako da će se povremene obustave saobraćaja vršiti svaki puni čas i trajaće po 15 minuta (radnim danima i subotom od 07-17, a nedjeljom od 07-13 časova). 31.12.2014.).
• U toku su radovi na izgradnji auto puta Banja Luka–Doboj,dionica Prnjavor-Doboj gdje je izmjenjen režim saobraćaja na dijelu reg.puta R-474 u mjestu Vijaka opština Prnjavor, a saobraćaj regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.(Radovi traju do 01.07.2014.)
Regionalni putevi
Zbog radova usporeno, jednom trakom naizmjenično se saobraća na reg. putu R-454 Bratunac-Bjelovac.
• Zbog odrona obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na dionici regionalnog puta R-477 Podgradci-Mrakovica (dionica koja od Gradiške vodi prema Kozari).
• Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, saobraća se na dionicama regionalnih puteva (R-446b) Zagon-Jasik i (R-476) Ukrina –G. Vijaka.

Deminiranje terena izvodi se na magistralnom putu M-14.1 Brod-Odžak (na lokalitetu Šikare), u vremenu od 08-16 časova dolazi do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja. (Radovi traju do 17.05.2014.)
Zabrane
• Na dionici reg. puta R-474 Gornja Vijaka 2-Razboj, preko mosta u mjestu Dragalovci,zabranjen je saobraćaj svim vozilima preko 5 t ukupne mase i visine veće od 3,5 m.
M-18- Brod na Drini-Šćepan Polje - zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.
Auto-moto savez Republike Srpske (AMS RS) je u upotrebu uveo poseban broj "vozačke solidarnosti" - 066/823-000 - na koji vozači mogu da pošalju SMS poruku i obavijeste dežurne radnike Informativno-dispečerskog centra AMS RS o vanrednim zastojima, saobraćajnim nezgodama ili drugim problemima na putu. Vozači, obavjestite AMS RS o zastojima i problemima na putu putem SMS broja "vozačke solidarnosti" - 066/823-000.

GRANIČNI PRELAZI

Na GP u BiH zadržavanja su kratkotrajna. Na GP Kamensko, zbog radova u Hrvatskoj, ne mogu saobraćati teretna vozila. Za vrijeme obustave ova vozila usmjeravaju se na GP Gorica-Vinjani Donji.

 

 (AMS RS)