230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Nikola Grbić se povukao iz odbojke

Nikola Grbić Jedan od najboljih igrača svijeta svih vremena, Nikola Grbić, u petak (9. maja 2014.) je definitivno završio igračku karijeru i od naredne sezone biće trener Peruđe.

140514-grbic
Vijest za mnoge iznenađujuća i neočekivana, ali istinita. Prije par dana dugogodišnji kapiten reprezentacije Srbije i osvajač svih medalja sa velikih takmičenja, najavio je da bi jednog dana, u skorijoj budućnosti, mogao da stane pored klupe, a ponuda koju je dobio bila je neočekivano brza.

- Potpisao sam jednogodišnji ugovor – rekao je Grbić za "Žurnal".

Pauza, pa onda prvo "obraćanje javnosti" novog trenera vicešampiona Italije:

- Razgovrali smo prvi put u ponedjeljak. Predsjednik kluba, Đino Sirći, pozvao me je na preporuku upravo Bobe Kovača, čovjeka koji je postigao najveći uspjeh i koji je upravo otišao iz kluba. Najprije sam mu rekao da mi treba malo vremena da se "priberem", da ću mu se javiti za dan – dva, jer, jeste da sam planirao da se bavim trenerskim poslom, ali ovo je bilo baš brzo.

Ispostaviće se da je karijeru okončao kao šampion, po mnogima u najjačoj ligi na svijetu, ruskoj, noseći dres "Zenita" iz Kazanja.

- Nisam bio koncentrisan da ću sada da prekinem sa igranjem. Sa druge strane, možda je bolje ovako, bez velike patetike, neću imati vremena da mislim na to, jer dolazi vrijeme da se misli na tim za narednu sezonu. Ne mogu da vjerujem da ću biti trener Goranu Vujeviću, mom dugogodišnjem saigraču iz reprezentacije. Nevjerovatno – uz osmijeh je prokomentarisao Grbić.

Odlazim kao šampion

Sudbina je tako složila stvari da se Nikola Grbić od aktivnog igranja odbojke oprostio na najljepši mogući način, titulom. U tom momentu, prije samo par dana, mogućnost da preuzme Peruđu nije bila uopšte u opticaju.

- Drago mi je da odlazim kao šampion. Sjetio sam se riječi Džefa Storka, jednog od najboljih igrača svijeta, koji je rekao: "Dobar si koliko tvoja posljednja utakmica". Kako je samo sa tako malo riječi rekao toliko mnogo. A njegova posljednja, iako to nije znao, bila je kao i sve ostale – vrhunska. (Sport žurnal)