230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

"Provaljen" Ber Grils

Ber Grils i producenti njegovog rijalitija "Island with Bear Grylls" optuženi za nameštanje šoua i pomaganje takmičarima.

140520-grils

U rijalitiju surovijem od bilo kog Survivora, 13 "običnih ljudi" pokušava da preživi na pustom ostrvu mesec dana. To će učiniti uz malu pomoć i savete legendarnog Bera Grilsa...i nameštanja produkcije, ukoliko verovati gledaocima emisije na Kanalu 4.
Nakon poslednje epizode šoua, krenule su da pljušte optužbe na račun Grilsa i produkcije da četvoro takmičara tačno zna šta radi - tačnije da su u pitanju profesionalci naviknuti na preživljavanje u ekstremnim uslovima, kao i da je produkcija na teren postavila bazen sa pijaćom vodom, a maskirala ga da izgleda kao jezerce.

Takođe, na ostrvo su doveli i dva krokodila...

Ber Grils je početak emitovanja šoua najavio rečima: "Želim da vidim šta će se dogoditi kada čoveku oduzmete sve i naterate ga da se bori za opstanak". Produkcija šoua je u svom saopštenju napisala da će 13 osoba biti ostavljeno na jednom ostrvu u Pacifiku samo sa odećom i alatkama. "Biće prepušteni sami sebi u borbi za vodu, hranu i sklonište".

Publici su potom predstavljeni takmičari među kojima su inženjer, policajac, neurolog, ovčar, biznismen...ali nije napisano da je jedan od njih radio u ratom zahvaćenim zemljama pod ekstremnim uslovima, niti je rečeno da je jedan od kamermana radio sa Grilsom na serijalu "Man vs Wild", pa ni da tonac ima desetogodišnje iskustvo u preživljavanju na "Ber Grils" način.

U prvoj epizodi serije su žedni naleteli na "maskirani bazen pijaće vode", a u drugoj epizodi je jedan od Berovih profesionalaca, nakon što su dva dana gladovali, uhvatio i ubio krokodila (kojeg je opet produkcija s razlogom tu "ostavila"), a onda poslužio večeru... (Mondo)