230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

TOPLES LUDNICA: Putuju svetom i slikaju se golišave (FOTO)

Tri putnice sa avanturističkim duhom zaslužne su za novo globalno ludilo - fotografije s odmora u toples izdanjima. One su postale pravi hit na društvenim mrežama, a u planu im je za ovo leto da posete Italiju, Švedsku i Hrvatsku.

140528-toples

Olivia Edginton (21) i Lidija Bakler (21) i Ingvild Marstajn Olsen (20) imaju hiljade obožavalaca na društvenim mrežama, zahvaljujući projektu nazvanom "Toples turneja".

Devojke svaki dan objavljuju fotografije na kojima poziraju bez gornjeg dela odeće, a njihov primer počele su da slede žene širom sveta koje takođe postavljaju slike na internet.

- Toples turneja otvara vaše gole grudi i srce svetu. To zvuči prilično neprimereno u prvi mah, ali vas ustvari povezuje s ljudima koje volite. Naši prijatelji i porodice nam pružaju veliku podršku. Većina njih nam se i pridružila. Svi su vrlo ponosni na poruku koju šaljemo, a naši roditelji smatraju da je pravo osveženje da mlade žene prihvataju to što jesu i vole svoja tela. To je nešto što ovih dana ne čujemo dovoljno – objasnila je koncept "turneje" Olivia Edington.

Devojke, koje žive u Engleskoj, pozirale su u toplesu u Oslu, Njujorku, Mančesteru, Berlinu i Londonu. Imaju oko 9.000 sledbenika na Instagramu, a na stranici na Fejsbuku im je dosad 28 žena poslalo njihove toples fotografije.

- Toples turneja više nije samo priča, postala je deo brojnih avantura i života. Dirljivo je kad znate da na neki način imate zasluge za to. Jako smo uzbuđene oko budućnosti projekta, jer ima toliko potencijala. Ne možemo da dočekamo da vidimo u šta će se pretvoriti – rekla je Lidija.

"Toples turneja" je počela na Božić 2012. godine, kada su devojke posetile Ingvild Olsen u Norveškoj i fotografisale se na najvećem norveškom jezeru.

- Šetale smo oko jezera i spontano smo odlučile da proverimo koliko će nam biti hladno ako se skinemo. Tada smo "izgubile nevinost". Bilo je zanimljivo proučavati kako se telo prilagođava temperaturi i koliko je to ustvari prirodno i oslobađajuće. Ubrzo smo postale zavisne – rekla je Olsenova.

Hrabre devojke dosad nisu imale neprilike, iako su ponekad nailazele na neodobravanje. Najbitnije je da ima više pozitivnih komentara i da ljudima izmame osmeh na lice.

U planu im je za ovo leto da posete Italiju, Švedsku i Hrvatsku.

(Telegraf.rs / Izvor:dailymail.co.uk)