230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Tetris slavi 30. rođendan!

06.06.2014. | 02:12 > 02:55 Tetris, rođen u Moskvi 6. juna 1984, obišao svet do 1996. i danas je planetarni hit!

140606-tetris
Tridesetogodišnjica Tetrisa obeležiće se na zvaničnoj prezentaciji igre, na kojoj korisnici mogu da učestvuju u "Pitanjima i Odgovorima" sa kreatorima Tetris igara, osvoje do 100.000 novčića za aktuelnu Tetris Blitz igru ili odigraju besplatan Tetris u veb izdanju. Širom sveta biće održani i turniri u igranju Tetrisa, a organizatori su najavili puno novih iznenađenja i drugih Tetris dešavanja.

Aleksej Pažitnov izmislio je jednu od najpopularnijih igara davne 1984. godine, a sva prava na njenu distribuciju i zaradu imao je Sovjetski Savez, za koji je Pažitnov i izradio igru. Ime TETRIS nastalo je spajanjem grčke reči TETRA (jer svi blokovi imaju četiri kockice) i dodatka IS, koji je uzet iz reči TENIS, koji je omiljeni sport tvorca Tetrisa.

Legendarna muzička tema, koju prepoznaju čak i oni koji ne igraju Tetris, izvedena je iz ruske narodne pesme, koja se zove Korobeiniki, a u njoj su sadržane i početna i melodija na kraju igre.

Prilog "Tetris od početka do danas" objasniće vam sve o Tetrisu, kako se razvijao, na kojim uređajima smo ga igrali, otkriti vam zanimljivosti o igri, njene skrivene "moći", kao i to da li se Tetris može pobediti :)

Tetris Blitz je najnoviji dodatak Tetris igrama, iza kojeg stoji EA kompanija. Igrač ima na raspolaganju dva minuta, za koja je potrebno da napravi što više kaskada (očišćenih linija u nizu) i bodova. Igra nudi dodatne bonuse, u vidu pomoći i atraktivnih dopuna, a Tetris Blitz, iako besplatan, od igrača taži da kupuju dodatke i dopunske moći. Ipak, najuporniji i najpažljiviji igrači uspevaju da se takmiče i bez poručivanja bonusa. Tetris Blitz je jedna od retkih igara, kojima se stalno vraćamo poslednjih meseci.

Ovaj Tetris dostupan je za iPhone, iPad, iPod, Android i Windows Phone uređaje i tablete. (Mondo)