230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

TV teatar: Mali Geza

Narodno pozorište iz Pirota je, u poslednjih nekoliko sezona, uprkos izrazito teškim uslovima (ostali su bez glavne scene, koja je u rekonstrukciji), uspelo da izvede nekoliko izuzetnih premijera i postane jedno od vodećih na srpskoj sceni.

150207 sale

Između ostalih uspeha, jadan od najvećih je pozorišna predstava "Mali Geza", po tekstu mađarskog autora Janoša Haja, u režiji beogradskog reditelja Stevana Bodrože.

U svedenom, minimalističkom prostoru, reditelj predstavlja društveni haos jedne zajednice, prelomljen kroz sasvim posebnu sudbinu. Drama govori o ljudima sa dna ljudske egzistencije. Mali Geza je autistični mladić, koji, svim silama, pokušava da živi kao sav ostali svet. Malog Gezu, sa ogromnim uspehom, igra prvak Narodnog pozorišta u Pirotu, Aleksandar Radulović. Za ovu ulogu je i nagrađen.

Na pozorišnim susretima "Joakim Vujić" u Lazarevcu, "Mali Geza" je proglašen za najbolju predstavu.

U predstavi, osim Aleksandra Radulovića, igraju glumci ovog istaknutog teatra: Aleksandra Stojanović, Zoran Živković, Milan Nakov, Slobodan Aleksić, Danijela Ivanović, Natalija Geleban, Tijana Petrović...

TV adaptacija i režija Peđa Sinđelić

Urednica TV teatra je Dragana Bošković

(RTS)