230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Bi-Bi-Si suspendovao Džeremija Klarksona i šou "Top Gir"

Medijska kuća Bi-Bi-Si saopštila je danas da je suspendovala voditelja šoa "Top Gir" Džeremija Klarksona zbog svađe sa producentom.

150311 кларксон
Korporacija je objavila kako šou neće biti emitovan u nedelju, a nije poznato oko čega se voditelj, poznat po oštrom jeziku, posvađao sa producentom.
Klarkson je već nekoliko puta bio upozoren, a prethodne godine dobio je opomenu zbog rasizma nakon što je koristio riječ sa "n" (nigger - crnčuga), dok je recitovao pjesmicu "eeny, meeny, miny, mo..." tokom snimanja programa.
"Nakon svađe s Bi-Bi-Si-jevim producentom, Klarkson je suspendovan dok se ne okonča istraga. Niko drugi osim njega nije suspendovan. 'Top gir' neće biti emitovan ove nedjelje. Bi-Bi-Si više neće komentarisati ovaj slučaj", kaže se u saopštenju Bi-Bi-Si-ja.
"Top gir" je najpopularniji svjetski televizijski serijal o automobilima, a najprodavaniji britanski, koji ima 350 miliona gledalaca nedjeljno u 170 zemalja.
Proteklih godina Klarkson je oslobođen optužbi da je prekršio emiterski kodeks nakon što je poredio japanske automobile s ljudima koji imaju izrasline na licu.
On je izazvao je i žestoku raspravu i dobio oštre kritike dobrotvornih organizacija za mentalno zdravlje nakon što je ljude koji se bacaju pod vozove nazvao sebičnima i bio je primoran da uputi izvinjenje zbog rečenice da bi radnike Bi-Bi-Si-jevog "The One showa" trebalo upucati.
Prošle godine britanski medijski regulator "Ofkom" je cenzurisao šou zbog kršenja emiterskih pravila nakon što je Klarkson koristio rasističke termine tokom programa "Burma special" koji je emitovan u martu. Uprkos svemu, šou je bio jedan od najgledanijih i samo za Božić privukao pažnju sedam miliona gledalaca.
Džeremi Klarkson i njegove kolege iz "Top gira", bili su primorani da u oktobru prošle godine napuste Argentinu pod policijskom pratnjom nakon što su njihova vozila kamenovali veterani Foklandskog rata.
Problem je nastao zbog tablice na automobilu koji je ekipa popularne emisije vozila - na tablicama je stajalo H982 FKL, što je direktna asocijacija na rat koji je Britanija 1982. vodila protiv Argentine oko Foklandskih ostrva. (Tanjug)