230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

ZEMLJA KOŠARKE Čudesne Srpkinje osvojile Evropsko prvenstvo i idu u Rio!

Bajka koju su svojim igrama na šampionatu Evrope ispisivale naše košarkašice okončana je kao u najlepšem snu - titulom kontinentalnog prvaka i direktnim plasmanom na Olimpijske igre u Riju 2016: Srbija je posle sjajne košarkaške predstave savladala u budimpeštanskom finalu moćnu selekciju Francuske sa 76:68 i ostvarila najveći uspeh u istoriji naše ženske košarke!

150629 kosarkasice srbija

Francuska je već dugo bila "trn u oku" srpskoj selekciji, od nje je pre dve godine doživela jedan od izuzetno bolnih poraza, a i ovoga puta je, u borbu za zlato, ušla kao apsolutni favorit. Međutim...

Ne igra se u Srbiji košarka. Ona se u Srbiji voli.

Srbi, i Srpkinje - eto dokaza iz Budimpešte - igraju se košarke. Srcem se taj sport igra, a kada se igra baš tako, onda nije važno ko važi za rivala, već ko više voli da se igra.

A naše su igrale kao u bajci. Borbeno, hrabro, čak i kada su gubile (u tri navrata su stizale sedam poena zaostatka), čak i kada su doživljavale pehove, poput Milice Dabović, koja je već sredinom druge doenice morala da napusti igru zbog povrede lakta.

Bez jednog od lidera, a sa maestralnom Sonjom Petrović kao jednim vođom, počev od druge deonice, a potom Anom Dabović, uz odbranu o kojoj mnogi košarkaški timovi mogu samo da sanjaju, Srbija je svoj san ostvarila:

Njena ženska reprezentacija Srbije postala je šampion Evrope.
(Blic)