230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

TAKO TO RADI ŠAMPION Novaku epska borba sa Federerom za drugu US Open titulu!

Još jedna epska borba modernih teniskih gladijatora koja će se pamtiti! Novak Đoković je drugi put osvojio US Open pobedom u sjajnom finalu nad Rodžerom Federerom sa 6:4, 5:7, 6:4, 6:4 za treću grend slem titulu ove godine.

150914 novak pehar

Kiša, tročasovno odlaganje, pad i krvava ruka na samom startu meča na "Artur Eš" stadionu - ništa nije moglo da skrene Noleta sa puta ka trofeju.
ADVERTISING

Pa ni neverovatno sramno ponašanje publike u Njujorku, koja je navijala za Rodžera kao da je Švajcarska igrala u Dejvis kupu, ali je svetski broj jedan bio jači i od rivala i od publike, za 21:21 u međusobnim duelima.

Svaki njihov meč nosi posebnu draž i mnogi će se pamtiti, a ovaj posebno. Za Đokovića je ovo bilo 11. uzastopno finale na poslednjih 11 turnira, a istorijski 14. okršaj sa Federerom na grend slemu, što je rekord u međusobnim susretima neka dva tenisera na grend slemu.

Impresivno je ušao svetski broj jedan u finalnu borbu, viđen je po brejk na obe strane, kao i nezgodan Noletov pad. Kiša je učinila svoje, a teren očito nije bio dovoljno osušen, jer se prilikom jednog izlaska na mrežu okliznuo i pao u četvrtom gemu prvog seta.

Ipak, i pored toga je uspeo da vrati fokus, oduzme servir rivalu (4:3) i načini prvi korak ka trijumfu, da bi tek onda krenula dramatična borba.

Nole je spasao čak pet brejk lopti u maratonskom drugom gemu drugo seta, potom je priredio nekoliko sjajnih lob udaraca, ali je Rodžer uhvatio ritam. Čak tri svoja servis gema zaredom je uzeo bez izgubljenog poena i potvrdio da će se do kraja voditi žestoka bitka za svaki poen.

Priredili su tenis za uživanje, čak 14 minuta trajao je gem u kome je Đoković opet spasao još dve brejk lopte u jednom od njihovih najspektakularnijih gemova, ali je ukupno devetu šansu Federer iskoristio da produži finale.

Publika je naklonost prema švajcarskom teniseru posebno istakla u trećem setu, što je možda posebno motivisalo Novaka. Na 3:4 je spasao dve brejk lopte i to je bilo ključno jer je od tog trenutka nanizao pet gemova. Time je ne samo osvojio treći set i napravio brejk na startu četvrtog, već je to bio početak kraja finala.

Jedino što je Rodžer uspeo je da produži borbu za trofej na tri sata i 23 minuta, ali je Đoković potvrdio zašto je svetski broj jedan i zašto je Švajcarac odmah iza njega. Osvojio je drugi US Open i treću ovosezonsku grend slem titulu, a 10. u karijeri. (Blic)