181011 dineco kuhinje baner 180607 tepih servis baner2

  • 150123 baner apis3
  • 150123 baner apis2
  • 150123 baner apis1

  • 190914 siko baner
  • 190914 siko baner2
200601 market99 baner 170901 best baner
 
 
 
 

I Monika Beluči njeguje srpski jezik

Italijanska glumica podržala akciju "Negujmo srpski jezik", koja se bavi negovanjem i zaštitom srpskog jezika, pisma, opšte jezičke kulture i pismenosti.

160329 kul monika beluci

I FILMSKA diva Monika Beluči podržala je akciju "Negujmo srpski jezik", koja se bavi negovanjem i zaštitom srpskog jezika, pisma, opšte jezičke kulture i pismenosti. Na fejsbuk-stranici Biblioteke grada Beograda, koja je uz Sekretarijat za kulturu i Filološki fakultet, pokretač ove akcije, osvanula je slika italijanske glumice sa "Pravopisom srpskog jezika" u rukama.

Belučijeva je prethodnih godinu dana bila čest gost naše zemlje, jer je za to vreme na Mokroj Gori, u Trebinju i na drugim lokacijama širom Srbije i Republike Srpske snimala film "Na mlečnom putu" sa Emirom Kusturicom. Više puta je ponavljala da je "zaljubljena u našu zemlju, običaje i jezik", a ovom akcijom je to simbolično i dokazala.

Kampanja "Negujmo srpski jezik" ima za cilj da se, uz učešće poznatih ličnosti i isticanje različitih jezičkih pouka, građani podstaknu da vode računa o tome kako pišu i govore i da se podigne nivo svesti o značaju negovanja ispravnog pisanja i govorenja. Do sada su izrađeni mnogobrojni edukativni posteri sa fotografijama poznatih ličnosti iz sveta umetnosti, zabave, sporta, poput Anice Dobre, Tihomira Stanića, Marčela, Rade Đuričin, Nebojše Glogovca, Nemanje Radulovića, Ivane Španović, Duška Kovačevića i mnogih drugih. (Izvor Novosti.rs)