230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

”Na mlečnom putu“ Emira Kusturica od 25. februara u srpskim bioskopima

Novi film Emira Kusturice, koji je imao svetsku premijeru na Filmskom festivalu u Veneciji i tom prilikom osvojio nagrada publike Mladi zlatni lav, biće prikazan 24. februara na 45. FEST-u, nako čega sledi bioskopska distribucija.

170220 моника

Reditelj/scenarista Kusturica je o filmu izjavio sledeće: „Režirao sam savremenu bajku i u isti mah sve ovo bilo je jednako uzbudljivo kao bilo koji drugi film koji sam napravio. U ovom filmu otkrio sam lepotu i otkrio sam intenzivne, ljudske svetove. Na mlečnom putu je nastao iz mnogih slojeva moga života. Ako bih mogao da uporedim svoj doživljaj filma nekada i sada, ovog puta bih se pomnije zagledao u prapočetak. U različitim fazama u mom životu film je postojao kroz dijalog sa drugim umetnostima, književnošću, slikarstvom i tako dalje. Ovog puta pratio sam pravolinijsku putanju u razvoju filma unutar čistote filmskog jezika. Dok sam snimao Na mlečnom putu, život mi se skoncentrisao na taj film. Bio je to dug proces i moj pristup snimanju je bio u skladu s mojom filozofijom i mojim odnosom prema prirodi i onome što ljudi zaista misle o životu“.

Film prati priču o životu jednog čoveka u tri različita životna perioda: o vremenu koji je proveo kao srećni mlekadžija tokom rata, opasnim avanturama i romansi sa voljenom ženom i potonjem monaškom životu, kada se osvrće na burnu prošlost – kako svoju, tako i svoje zemlje. Kusturica tumači glavnu mušku ulogu, a partnerka mu je čuvena italijanska glumica Monika Beluči. U filmu takođe glume Sloboda Mićalović i Predrag Miki Manojlović. Na mlečnom putu je snimljen u koprodukciji – BN Films, Pinball London, Rasta Internacional, a domaći distributer je Filmstar.

170220 слобода

Na mlečnom putu će na FEST-u biti prikazan van takmičarskog programa, a zvezda filma, glumica Monika Beluči, svečano će otvoriti ovogodišnju manifestaciju.
(Izvor: fcs.rs)