230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Bogat program Drinske regate: Cecin koncert u predvečerje spusta rekom

Ustanova Sportsko – turistički centar iz Bajine Bašte objavila je program 25. Drinske regate, koja će se održati od 18. do 22. jula, a čiji će glavni događaj uz tradicionalni spust čamcima biti koncert Svetlane Cece Ražnatović.

180711 regata

Bajinobaštani očekuju 130.000 učesnika Drinske regate

Događaj koji se smatra najvećom manifestacijom na vodi u jugoistočnoj Evropi, i koji bi prema najavama trebalo da okupi 130.000 učesnika, počeće u sredu 18. jula izložbom „Drinski splavari“ i koncertom Jelene Tomašević. Za naredni dan, pored reke Vrelo u Perućcu, zakazano je takmičenje u pripremanju ribilje čorbe.

Ceca Ražnatović pred posetioce Drinske regate izlazi u petak 20. jula na izletištu Rača, a prethodno biće održani skokovi sa mosta.

Ceca će pevati na Regati u predvečerje spusta Drinom
Subota je dan kada će u Drinu, ispod brane jezera Perućac, barem tako najavlju organizatori Regate, biti porinuto preko hiljadu čamaca koji će se već u tradicionalnom, veselom koloritu spuštati do mesta Rogačica.

Iste večeri u okviru „Most festa“ pevaće Crvena Jabuka, Alen Islamović, bajinobaštanski bend Rok u ponoć i ovogodišnji pobednik „Rok bunt festivala“.

Dolazak na Regatu najavili Kinezi, Nemci, Francuzi, Rusi, Slovenci...
Pretprodaja ulaznica za koncerte u okviru „Most festa“ i koncert Cece Ražnatović počeće krajem ove sedmice u Turističkom info centru u Bajinoj Bašti. Cena kompleta ulaznica biće 600 dinara, dok će u redovnoj prodaji karte za oba događaja biti po 600 dinara. Tokom svih pet dana bajinobaštanske svetkovine u ovom mestu trajaće Sajam suvenira, meda, rakija i domaće radinosti.

180711 regata1

Interesovanje za 25. „Drinsku regatu“ je ogromno. Kako kažu u STC Bajina Bašta, kategorisani smeštajni kapaciteti u gradu i na Tari su za taj period odavno rezervisani, pa je upućen poziv svim građanima koji se ne bave turizmom, a imaju mesta da prime turiste da se prijave i zarade od Regate. Dovođenje gostiju na regatu najavile su turističke agencije iz Kine, Slovenije, Nemačke, Francuske, Makedonije, BiH.