230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Na Vrbanju otvoren Avanturistički kamp - Za zdrav život i vježbanje u netaknutoj prirodi

Otvaranje Avanturističkog parka na Vrbanju, najvećeg u ovom dijelu Evrope predstavlja izuzetnu novinu u turističkoj ponudi Herceg Novog.

181022 vrbanj

Avanturistički park na Vrbanju, kao mjesto za uživanje, odmor i rekreaciju, u ponudi ima sasvim neobičan provod, a dobra zabava je zagarantovana.

Park se nalazi u gustoj bukovoj šumi, na obroncima planine Orjen (1.100 mnv.). Poštujući sve standarde zaštite životne sredine podignut je u srcu Parka prirode Orjen, izgrađen isključivo od prirodnih materijala i predstavlja jedan od najsavremenijih adrenalinskih parkova u regionu. Prostire se na čak 7.000 m2 i sastoji se od 5 poligona, od kojih je poslednji dvije stotine metarski zip line. Poligoni su raspoređeni po kategorijama od najlakšeg, prilagođenog za djecu od 6 godina, do najzahtjevnijeg za malo spremnije korisnike.

Sadržajan boravak u planinskom ambijentu za djecu i odrasle kreiran je tako da na dinamičan i izazovan način testira fizičku spremnost, spretnost, snagu, hrabrost, izdržljivost, i za najuspješnije avanturiste – i brzinu, u želji da obore sopstveni rekord u različitim avanturističkim sadržajima. 

Ovdje će sebe pronaći avanturisti, porodice, prijatelji, sportisti, rekreativci, svi koji žele da se napune pozitivnom energijom i svi oni koji uživaju u druženju, zabavi i rekreaciji u prirodi.

U parku je zaposleno 8 licenciranih instruktora, od toga je polovina sa područja Vrbanja i okolnih sela, a ostali su aplinisti. Parkom će do marta ili aprila upravljati Agencija za izgradnju i razvoj, nakon čega će upravljanje preuzeti Agencija za razvoj i zaštitu Orjena.

Sertifikovana je sva oprema u parku, a elementi su ugrađivani pod kontrolom francuske kuće koja radi inspekcije adrenalinskih parkova u Evropi.

Svi elementi u skladu sa EU standardima

Park posjeduje 60 sigurnosnih pojaseva, bez koji se ni jedan posjetilac ne može popet na sprave. U parku su 44 sprave raspoređene na 4 poligona različitih kategorija, od žute, koja je za djecu od 6 godina pa nadalje, preko narandžaste, crvene i plave, koje su za malo ozbiljnije i spremnije posjetioce. Ko god se osjeća spremnim, osim djece, i ima preko 40 kg, može da se oproba. Uz ta 4 poligona tu je i peti – zip line, dugačak 250 m.

Radno vrijeme je od 9 do 16 časova.

Vidimo se na Vrbanju!
hercegnovi.travel