230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

PONOVO NA VRHU SVIJETA Đoković od ponedjeljka PRVI NA ATP listi

U toku je drugo kolo mastersa u Parizu, a već se zna da će u ponedjeljak doći do smjene na vrhu ATP liste.

181031 novak

Srpski teniser posljednji put prvi na svijetu bio je 31. oktobra 2016. godine, što znači da je prošlo tačno dvije godine od tog momenta.

Sve dileme je riješio dosadašnji "broj jedan" Rafael Nadal, odlukom da zbog bolova u stomaku otkaže duel sa zemljakom Fernandom Verdaskom u srijedu popodne.

Španac će tako izgubiti 90 bodova osvojenih u Parizu prošle godine - toliko iznosi razlika između nastupa u drugom i trećem kolu - dok je Đoković pobjedom nad Portugalcem Sousom i plasmanom u treću rundu "pokrio" preostali zaostatak.

Čak i ako u četvrtak izgubi od Damira Džumhura, na ATP listi će sa 7.625 bodova biti ispred Nadala, koji je pao na 7.570.

Novak će tako postati prvi teniser za 45 godina postojanja ATP liste, koji je na početku sezone bio izvan Top 20 i probio se do samog vrha.

On je nekoliko mjeseci nakon povratka na teren posle operacije lakta igrao prilično slabo i gubio od znatno lošijih igrača, da bi početkom maja na mastersu u Madridu savladao Keija Nišikorija i nagovijestio bolje dane.

Već na sledećem turniru u Rimu dogurao je do polufinala, zatim je igrao četvrtfinale Rolan Garosa i finale Kvinsa, pa na Vimbldonu započeo seriju od četiri trijumfa na pet turnira, koju sada nastoji da produži u "gradu svjetlosti".

Novak je u drugoj polovini 2018. osim Vimbldona osvojio Sinsinati, US open i Šangaj, samo je na avgustovskom mastersu u Torontu eliminisan u osmini finala,u susretu sa Grkom Cicipasom.Autor: mondo.rs