230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Takmičenje u pisanju članaka o Srpskoj na Vikipediji, nagrade laptop, tablet i pametni telefon

Vikimedijina zajednica Republike Srpske u periodu od 20. novembra do 20. decembra organizuje takmičenje u pisanju članaka na Vikipediji na srpskom jeziku koje nosi naziv „Upoznaj Srpsku”.

191122 Upoznaj Srpsku Logo

Takmičenje je tematski određeno i usmjereno ka stvaranju sadržaja vezanih za Republiku Srpsku na Vikipediji, jednom od najvećih i najposjećenijih sajtova današnjice.
Osnovni cilj ovog projekta je povećanje broja kvalitetnih članaka na Vikipediji o Republici Srpskoj.
Takmičenje je otvoreno za svakog registrovanog korisnika. Da bi nastali članci uzeli učeće u takmičenju, potrebno je da budu napisani u skladu sa Vikipedijinim pravilima i smjernicama, enciklopedijskim stilom i pravilima samog takmičenja. Sadržaj stvoren tokom takmičenja će se naći pred stručnim žirijem koji će ocjeniti članke. Tri takmičara sa najviše bodova biće nagrađeni vrijednim nagradama, i to:
1. mjesto — laptop;
2. mjesto — tablet;
3. mjesto — pametni telefon.
U okviru projektnih aktivnosti biće održan jedan uređivački maraton i jedna foto-tura.
Ovogodišnji projekat Upoznaj Srpsku podržan je od strane sljedećih lokalniih institucija i organizacija:
● JU OŠ „Vuk Кaradžić” Višegrad

● Gradska galerija Višegrad — Foto-klub Višegrad
● Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta” - OO Višegrad
● Savjet mladih Rogatica
● Portal Srbi u BiH
● Udruženje građana Кultura kulturi, Banja Luka
Uporedo sa realizacijom projektnih aktivnosti u Republici Srpskoj, međunarodni partneri - ​Vikimedija Levant,​​Vikimedijina korisnička grupa Grčka i GLAM Makedonija (Vikimedijina korisnička grupa) će organizovati uređivačke radionice posvećene Republici Srpskoj u svojim zemljama. Tom prilikom će se kreirati sadržaji vezani za Republiku Srpsku na Vikipediji na grčkom, makedonskom i arapskom jeziku.
Projekat se realizuje u organizaciji Vikimedijine zajednice Republike Srpske, a pod pokroviteljstvom Zadužbine Vikimedija (​Wikimedia Foundation)​.
Dodatne informacije: