230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Teniska bajka Sofije Kenin: Amerikanka preokretom pobijedila Muguruzu i osvojila Australijan open!

Kakav rasplet ženskog finala!

200201 kenin

Američka teniserka Sofija Kenin pobedila je u finalu Australijan opena špansku igračicu Garbinje Muguruzu sa 4:6, 6:2, 6:2!

Kenin je u finale ušla kao 15. igračica na svetu, osvojila je svoju prvu Gren slem titulu pobedivši dvostruku GS šampionku!

Neverovatan meč je završen u tri seta u kojima je Muguruza povela sa 1:0 sjajnom kombinacijom dobrih servisa i dubokih udaraca na koje Kenin nije imala pravi odgovor, mada je od starta pokazala da se ne boji.

Napadala je i bilo je pitanje vremena kada će ti udarci početi da prolaze. Mladost joj nije smetala da posle propuštene prilike već u drugom gemu meča i pretrpljenog brejka u trećem, nastavi da napada uprkos tome što je Muguruza vodila sa 3:1.

200201 ao
Taj brejk je Muguruzi dao krila, pa je u sedmom gemu imala tri brejk lopte i mogla je da povede sa 5:2. Kenin je tada sa tri sjajna poena uz malo sreće videla da može da se nosi sa španskom rivalkom, izjednačila je i na 4:4, ali je na kraju ipak izgubila prvi set.

U drugom je isforsirala nekoliko udaraca u četvrtom gemu, ali je nekoliko bitnijih i pogodila. Pod noge je poslala udarac Muguruzi koja je pokazala nestrpljivost i dopustila Sofiji brejk loptu 30:40, a onda posle aut lopte i brejk za 3:1.

U trenucima kada se Muguruza podizala u igri, Kenin se odlično branila i tako u finišu drugog seta još jednom oduzela servis protivnici za izjednačenje.

Treći set je pripao Sofiji na agresivnost i hrabrost koja je nije napuštala. Seriju gemova joj je Muguruza nakratko prekinula kada je izjednačila na 1:1 u trećem setu. U tim trenucima je svaka od igračica bez izgubljenog poena osvajala svoje servise.

Prva je još jednom popustila španska teniserka u šestom gemu. I to odmah posle gema u kom je Muguruza propustila tri brejk šanse. Ništa se nije pitala čak i u situaciji kada je Kenin branila te brejk lopte jer je Amerikanka odigrala briljantna dva vinera i time uzela gem.

To je uzdrmalo iskusniju od dve igračice koja je duplom greškom praktično poklonila Sofiji gem za 4:2. Kenin je nakon toga samo održala prednost i uvećala je za veliko slavlje njenog tima.