230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Elta kabel najavio poskupljenje, banjalučki advokat savjetuje kako protiv skupljeg računa

Banjalučki advokat Dario Sandić koji se neumorno bori za prava građana, savjetuje sve korisnike usluga Elta-Kabel koji su dobili obaviještenje o poskupljenju usluga, da ukoliko žele mogu da ospore ovo poskupljenje.

200308 eltamtel

Na svom profilu na Fejsbuku podijelio je uputstvo i dokumente koje je kako tvrdi potrebno poslati kako bi se osporilo najavljeno poskupljenje.

 Tekst i dokumente sa profila Daria Sandić prenosimo u cijelini:

Građani dragi,
Ukoliko ste na elta-kabel uslugama vjerovatno ste uz račun dobili i obavještenje o poskupljenju usluga od 01.04.2020. godine. To je posljedica toga što je mtel kupio eltu i tu se ništa ne može – za sada.
U prilogu se nalazi dokument koji trebate poslati elti ukoliko se ne slažete sa poskupljenjem i želite da koristiti usluge po dosadašnjim ugovorenim cijenama.

Ovaj dokument vam može služiti u budućnosti ako odlučite da tužite eltu za štetu koju vam nanosi neosnovanim raskidom ugovora i povećanjem cijena usluga. Ako ništa ne napišete samo ćete slijedeći mjesec dobiti veći račun i tako do slijedećeg poskupljenja.
Ovo je moj skromni doprinos borbi za moja/vaša/naša prava…
Napominjem da nećete imati nikakave posljedice ili sankcije ukoliko pošaljete ovu opomenu elti, osim što ćete se osjećati zadovoljno što ste uradili barem jednu stvar za sebe i svoje…možda vam pređe u naviku pa počnete da tražite i druga prava: radnička, imovinska, socijalna, zdravstvena, biračka, ekonomska…ljudska jednom riječju…
Ne bojte se jer strah je bezveze…

Dokument za poslati

Evo vam i dopuna:
Ovaj tekst pošaljite na mail RAK (regulatorna agencija za telekomunikacije BiH).

MAIL RAK link
Tekst:

Dana 05.03.2020. godine primio sam obavještenje Elta kabel o poskupljenju usluga od 01.04.2020. godine. Trenutno postoji ugovor o pružanju usluga i nema niti jednog razloga za promjenu istog ugovora. Takođe, nema razloga niti za raskid jer ja ispunjavam sve obaveze oprema Elti, a shodno odredbama člana 132 i 133 Zakona o obligacionim odnosima.

Kupovinom Elte od strane mtel, mtel je postao monopolista u Republici Srpskoj, te je ovo direktna posledica tog monopola.
Vi kao regulator ste dužni da obezbijedite pravnu sigurnost u pogledu telekomunikacionih usluga, kao i cijene i kvaliteta usluga.
Molim vas da postupite u skladu sa vašim ovlašćenjima i zaštitite prava građana.
S poštovanjem.