230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Policijski službenik Granične policije BiH pokušao prokrijumčariti državljanina Crne Gore

Policijski službenici Centralnog istražnog odsjeka Granične policije BiH i Mobilne jedinice za podršku i kontrolu TU Istok Višegrad na području Foče zaustavili su kombi vozilo kojim je upravljao policijski službenik Granične policije BiH.

200520 granpol

U kombi vozilu su zatečene još dvije osobe: jedan državljanin BiH i jedan državljanin Crne Gore.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo „krijumčarenje ljudi“ iz članka 189. Kaznenog zakona BiH, policijski službenici GP BiH lišili su slobode policijskog službenika Granične policije BiH P.V. i osobu R.M., državljanina BiH.

„Pored svih problema s kojima se susreće Granična policija BiH te pored ulaganja svih raspoloživih sredstava i ljudstva sa ciljem prescijecanja krijumčarenja ljudi i nezakonitih prelazaka državne granice, sramotno je i poražavajuće da u takvim uslovima i izazovima s kojima se intenzivno borimo, imamo neodgovorne i neprofesionalne pojedince koji svjesno čine nezakonite radnje. Za ovakve pojedince biće poduzete sve mjere i sankcije, u skladu sa Zakonom, kako se ovakvi slučajevi ne bi ponovili“, izjavio je direktor Granične policije BiH Zoran Galić.

Protiv navedenih osoba će biti podnesen izvještaj o počinjenom kaznenom djelu, a državljanin Crne Gore je, uz prijedlog za protjerivanje, predan službenicima Službe za poslove sa strancima – TC Sarajevo.