230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Počelo veliko foto-­takmičenje "Tragom duše 2020" - od 1. avgusta do 30. septembra

Danas je zvanično otvoren foto­-konkurs Tragom duše 2020 koji se sprovodi u organizaciji Vikimedijine zajednice Republike Srpske i koji predstavlja jedno od najvećih foto-­takmičenja ikada organizovanih na ovim prostorima.

200801 Kolaz Srpske

Tragom duše 2020 je fotografsko takmičenje, tematski usmjereno ka prikupljanju fotografija prirodnih i nepokretnih kulturno-istorijskih dobara Republike Srpske. Tokom avgusta i septembra učesnici će imati priliku da pošalju svoje fotografije i nadmeću se za vrijedne nagrade. Ukupan nagradni fond iznosi 2.400,00 KM. Žiri sastavljen od stručnjaka iz relevantnih oblasti izabraće 20 najboljih autorskih fotografija u dvije kategorije (prirodna dobra i nepokretna kulturna dobra) koje će javnosti biti predstavljene u drugoj polovini oktobra 2020. godine. Prvih šest fotografija (po tri iz obe kategorije) će biti nagrađeno novčanim nagradama.

Cilj konkursa je podsticanje učesnika da svojim fotografijama doprinesu popularizaciji prirodnih i kulturnih dobara Republike Srpske, kao i unaprijeđenju dostupnosti riznice kulturnog i istorijskog nasljeđa zemlje na internetu. Fotografije će biti objavljene na Vikimedijinoj ostavi, pod uslovima slobodne Creative Commons licence, čime će se pridružiti konceptu otvorenog i slobodnog znanja.

Projekat se realizuje pod pokroviteljstvom Zadužbine Vikimedije (Wikimedia Foundation).

Detaljne informacije o samom projektu i o načinu učestvovanja dostupne su na zvaničnom sajtu takmičenja:

● td.wikimedia.rs.ba.