230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Hit ove sezone - olimpijske plave čizme

Plave gumene čizme prošarane crvenom i belom bojom, u kojima su se pojavili Česi u defileu sportista na otvaranju Olimpijskih igara u Londonu, postale su takav hit da su u zemlji rasprodate, a u Londonu ih kupuju i Britanci i turisti.

120801-cizme

Češki sportisti u gumenim cizmama u bojama češke zastave i sa zatvorenim kišobranima u ruci, kao aluzija na hladnjikavo kišovito britansko leto, izazvali su tokom defilea kontroverzne reakcije i komentare, od toga da je sramota što su na takvoj svečanosti u običnim gumenjacima, do toga da su se vrlo duhovito našalili sa domaćinom Olimpijskih igara, Velikom Britanijom.

Da su Česi neverovatni i da niko nije u stanju ni da gleda kako defiluju u tim smešnim gumenjacima, prokomentarisali su italijanski sportski komentatori, ali smešni olimpijski gumenjaci prodaju se u
radnji proizvođača u Londonu kao alva. U Češkoj su u ponedeljak čizme već bile rasprodate.

Guliver/Getty Images
U Londonu za njima vlada velika potražnja. Ne kupuju ih samo Česi, koji su došli na Olimpijske igre, već i Britanci.

"Potražnja je ogromna, ali ne nameravamo da ih dalje proizvodimo", kazao je češkim medijima vlasnik preduzeća za sportsku opremu AlpinePro Vaclav Hrbek.

U Londonu se češke olimpijske čizme prodaju za 20 funti, a za ograničenu olimpijsku kolekciju u Kini je proizvedeno 2.000 pari tih gumenjaka, serijske veličine, a vanserijski veći brojevi napravljeni su u Češkoj.

(Beta)