230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Đoković sa Marejom za medalju!

Novak Đoković savladao Francuza Žoa Vilfreda Congu rezultatom 6:1, 7:5 i plasirao se u polufinale olimpijskog turnira.

120802-nole

Posle Fonjinija, Rodika i Hjuita, pred drugim teniserom sveta pao je i Conga!

Novak se nalazi na korak od druge uzastopne medalje na Olimpijskim igrama, a da bi je i osvojio, moraće da zabeleži jednu pobedu iz preostala dva meča.

U polufinalu će se sastati sa Britancem Endijem Marejom, a u slučaju neuspeha - kao protiv Rafaela Nadala u Pekingu 2008 - igraće za bronzu sa drugim poraženim polufinalistom.

Đoković je u duel sa Congom ušao kao favorit zbog pet pobeda u prethodnih šest međusobnih susreta (ukupan skor je bio 6:5, sada već 7:5). Taj status potrudio se da opravda ekspresno dobijenim prvim setom.

Naš jedini preostali predstavnik u singlu sjajno je reternirao, na svoj servis bio gotovo nepogrešiv i Conga je u tom delu meča "razmontiran" za manje od pola sata. Novak je pravio brejkove za vođstva od 2:0 i 5:1, dok je pri rezultatu 3:0 propustio četiri brejk lopte.

Francuski "Muhamed Ali" jedinu šansu za brejk je imao pri rezultatu 2:0.

Šesti reket sveta u nastavku meča se pribrao, preuzeo inicijativu i poveo sa 3:0, međutim, u paketu sa njegovim agresivnim načinom igre i riskantnim udarcima ide i dosta grešaka, tako da je Novak dobro znao da u tom trenutku ništa nije izgubljeno.

U petom gemu je iskoristio treću brejk loptu, smanjio na 2:3, a zatim i izjednačio.

Conga je odmah došao do 15:40, mogao da vrati kapitalnu prednost, ali Đoković ga je osujetio u toj nameri. Igralo se "gem za gem" do 5:5, kada je Francuz dvema neiznuđenim greškama samog sebe uvalio u problem.

Novak je imao dve vezane šanse za ključni brejk, prvu je Conga spasio asom, da bi Srbin efektnim volejom nakon izlaska na mrežu prvi put poveo u drugom setu - 6:5. Poslednji gem bio je samo formalnost...

Endi Marej prethodno je očitao lekciju Nikolasu Almagru (izbacio Troickog u prvom kolu) - 6:4, 6:1, uz 15 asova i nijednu brejk loptu Španca.

Trijumf Mareja sa tribina Vimbldona posmatrali su princ Vilijam i njegova supruga Kejt Midlton.

(MONDO)