230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Bolt poručio legendarnom Karl Luisu: "Ti si za mene niko i ništa"!

''Poručujem Karlu Luisu da sam izgubio sav respekt koji sam imao za njega. Od sada je on za mene niko i ništa'', rekao je jamajčanski sprinter Jusein Bolt nakon osvojenog olimpijskog zlata na 200 metara.

120811-bolt

25-godišnji jamajčanski atletičaru četvrtak uveče postao je legenda nakon što je suvereno obranio zlatnu medalju iz Pekinga na 200 metara. Postao je prvi sprinter u istoriji olimpijskih igara s duplom odbranom sprinterskog zlata..

Sebi je priuštio zbog toga kritiku na račun drugog velikana sprinta, Amerikanca Karla Luisa, koji je nedavno otvoreno implicirao da bi Bolt mogao biti dopingovan izjavivši da doping kontrole na Jamajci zasigurno nisu tako ozbiljne kao što su u SAD-u.

''Očito Luis ima potrebu za pažnjom. Ne znam kako bih drukčije objasnio ono što je rekao. To je uznemirujuće, ponižavajuće i podcjenjujuće od njega. Nikad sebi jedan atletičar ne bi smio dopustiti da govori tako nešto o kolegama", kazao je Bolt.

Neki bi mislili da je, zagrijavajući se za finale na 200 metara, Bolt svog aktuelnog američkog kolegu Valasa Spirmona zamijenio za Luisa kada ga je nokautirao u dvorani za zagrijavanje. Intrigantan je obračun, međutim, bio samo skeč dvojice dobrih prijatelja, zabava za televizijske gledaoce. Nakon što se pridigao, Amerikanac je teatralno jurnuo prema Boltu željan poravnavanja računa. Kao što je trka kasnije pokazala, nije ga bio sposoban uloviti.

Kontroverzan je bio još jedan Boltov potez na kraju trke. Prolazeći kroz cilj, svjestan da je odolio napadu mlađeg sunarodnika Johana Blakea, Bolt je prema njemu okrenuo glavu i pokazao mu (ukoliko nije nekome drugom preko Blakeova ramena) - prst preko usana.

Blake mu je ipak poslije pobjede došao čestitati, a Bolt ga je na kraju zagrlio, nakon što je za fotoreportere i kamermane odradio nekoliko sklekova.

Bolt je ipak priznao tuđi uspjeh. Američki desetobojac Ešton Iton postao je olimpijski pobjednik nakon dvodnevnog nadmetanja u 10 različitih disciplina, a kapu mu je na tom podvigu skinuo i neuhvatljivi Bolt.

''Ja sam veliki sportista, ali učestvovati u 10 disciplina, pogotovo u trci na 1500 metara, i pobijediti... Moram priznati da je Iton veći sportista od mene'', rekao je Bolt. (Cdm.me)