230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Novak bolji od Janka

Đoković je u polufinalu Rodžers kupa savladao Tipsarevića 6:4, 6:1 i za odbranu titule boriće se sa Rišarom Gaskeom.

120812-novak

Srpsko polufinale u Torontu dobio je Novak Đoković. Drugi reket sveta pobedio je zemljaka Janka Tipsarevića i plasirao se u finale turnira Masters serije u kome će se sastati sa Francuzom Rišarom Gaskeom.

Novak Đoković – Janko Tipsarević 6:4, 6:1

Novak je tako peti put u njihovih osam duela savladao Janka i ujedno mu se revanširao za nedavni poraz u Madridu.

Đoković je uspeo da spasi svih sedam brejk lopti koje je imao Janko, a iskoristio je tri, što mu je bilo dovoljno za trijumf.

"U drugom setu sam igrao zaista dobro" , ocenio je Novak.

Start meča je zbog kiše kasnio sat i po kasnije, a u šestom gemu prvog seta prekinut je iz istog razloga. Pauza je trajala oko 60 minuta.

"Ne vidim razlog zašto tereni nemaju krov. Zbog svega što se dešavalo ove nedelje, organizatori turnira bi morali da razmisle o pokrivanju terena za sledeću godinu. To bi nam uštedelo vreme" , jasan je bio najbolji srpski teniser.

Poslednji rival Đokovića na putu odbrane titule na Rodžers kupu, koji je osvojio i 2007, biće Gaske. Francuz je u polufinalu bio bolji od Amerikanca Džona Iznera – 7:6, 6:3.

Novak je savladao Gaskea šest puta u njihovih sedam mečeva. Jedini poraz doživeo je 2007. godine.

"Očekujem težak meč. Rišar neće imati šta da izgubi i biće silno motivisan, a igra odlično ove nedelje", rekao je 25-godišnji Beograđanin.

Čak iako trijumfuje na turniru u Torontu, Novak će ostati drugi na ATP listi. Lider, Rodžer Federer, nije učestvovao na Rodžers kupu.

Đoković će se boriti za prvi trofej još od turnira u Majamiju. U međuvremenu, izgubio je tri finala, sva tri od Rafaela Nadala na šljaci, u Monte Karlu, Rimu i na Rolan Garosu.

Nagradni fond turnira je 2.648.700 dolara.

(MONDO)