230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

VELIKI KORAK ZA INTERNET: Gugl od sada prevodi i tekst sa slika (VIDEO)

Nova funkcija barata sa nekoliko jezika: engleski, holandski, nemački, turski, češki, španski i još nekoliko drugih, uglavnom onih koji koriste latinično pismo.

120814-google

 

Gugl prevodilac, aplikacija za Android, popela se jednu civilizacijsku stepenicu više. Od sada prevodi i tekst sa fotografija, bilo da je u pitanju znak, meni ili nešto treće na nekom stranom jeziku. Koristeći svoj Android uređaj, možete tražiti od aplikacije da označeni tekst prevede na željeni jezik.

Evo kako funkcioniše: slikate fotografiju teksta za koji želite prevod, prstom prevučete deo koji želite da se prevede (kao na greb karticama). Gugl prevodilac skenira taj deo, pokaže označene reči (i dozvoli da ih ispravite ukoliko je potrebno), i trenutak kasnije ih prevede.

Nova funkcija barata sa nekoliko jezika: engleski, holandski, nemački, turski, češki, španski i još nekoliko drugih, uglavnom onih koji koriste latinično pismo (sa modifikacijama).

Međutim, regularni program podržava 64 različita jezika, pa ne treba biti na kraj srca ako nove funkcije ne podržavaju baš taj jezik koji vama treba. Tu je podrška za rukopis, to jest, ako vam treba prevod sa japanskog možete nacrtati japanske znakove na ekranu i bez problema dobiti željeni ili bar približni prevod.

Svi znamo da mašinski prevod nije kao ljudski, pa tako ni ova verzija prevodioca nije savršena. Ipak, besplatna je i već dostupna na Gugl pleju za uređaje koji rade na "Gingerbread" ili kasnijim verzijama Androida.

(ItBox.rs)