230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Beer Fest posjetilo 700.000 ljudi

Jubilarni deseti Belgrade Beer Fest je prošao bez incidenata, a tokom šest festivalskih dana Ušće je posetilo oko 700.000 ljudi.

120821-beerfest

Za najbolje pivo festivala publika je izabrala Coronu, najlepši štand je drugu godinu za redom imao Staropramen, a za najbolju promociju ove godine je izabrana "Lav Can Fun Zone".

U tradicionalnom takmičenju u brzom ispijanju piva, Lavovski cug, u muškoj konkurenciji je pobedio Martin Kajtazi, koji je limenku od pola litre popio za 8,02 sekunde, a u ženskoj Jovana Adamović, koja je istu količinu piva popila za 11,98 sekundi.

"U osnovnoj ideji Belgrade Beer Festa je širenje tolerancije i nakon deset godina, sa sigurnošću možemo da kažemo da je festival postao originalna regionalna institucija, koja pokazuje lepa lica, energiju i pozitivni duh Balkana, kako u Srbiji, tako i širom sveta", saopštili su organizatori.

Pored piva publika je uživala u koncertima 49 izvođača iz Srbije i regiona, a pretposlednje večeri publiku je do ranih jutarnjih sati zabavljao jedini gost iz inostranstva, popularni DJ Pete Tong.

U saopštenju dodaju da su preduzete mere bezbednosti urodile plodom i da je Beer Fest prošao bez ijednog ozbiljnijeg incidenta.

Belgrade Beer Fest je ušao i u knjigu jednog od najvećih piar stručnjaka današnjice Denisa Vilkoksa "Think", kao jedinstven primer promocije gradova i država.

Do naredne godine - živeli.

(MONDO)