230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Zastrašujuće: Temperatura u Beogradu danas 62 stepena

Današnji dan u Beogradu je najtopliji otkad se vrše merenja temperature a verovatno i ikada budući da je danas u 13 časova na asfaltu kod novobeogradske Arene termometrom izmereno neverovatnih 62 stepena Celzijusa!

120823-pecenje

Tako su se obistinili natpisi „Pravde" od pre dvadesetak dana da će temperature ovog leta kod nas preći 60 stepeni a bitan razlog za to može biti i delovanje HAARP antenskog sistema u Barajevu.
Iako zvanični podaci RHMZ-a pokazuju da je maksimalna temperatura 40 stepeni svakome ko se danas našao na ulici bilo je jasno da je mnogo toplije i vrelije nego u hladu Košutnjaka gde se temperatura meri. Čitalac "Pravde" Bojan Apostolović, koji je izmerio na svom termometru 62 stepena kaže da nije mogao svojim očima da veruje i da je sada jasno da su Beograd i Srbija vreliji ne samo od svih evropskih gradova već i od mnogih afričkih država.
-Jedno vreme sam se amaterski bavio meteorologijom i već nekoliko godina pratim konstantno povećanje prosečne temperetaure leti ali ovako toplo i sa ovako dugim tropskim periodom nikada nije bilo. Činjenica je da su visoke temperature i u najvećem delu Evrope ali čisto sumnjam da je igde preko 60 stepeni kao u Beogradu što je danas. Stanujem blizu Beogradske arene i tačno u jedan sat posle podne sam na asfaltu, u delu gde nema nimalo hlada, izmerio 62 stepena. Pitam se kada je u Beogradu krajem avgusta bila tolika spoljna temperatura? Naš narod ima onu izreku "Od Svetog Ilije Sunce sve milije" i posebno je u poslednjoj dekadi avgusta temperatura padala ispod 30-og podeoka pripremajući se za jesenje vreme ali sada je sve potpuno drugačije. Nije normalno da Srbija bude vrelija od Afrike a upravo se to dešava, kaže Apostolović.
Biolog Dejan Markuš uveren je da ovako neverovatno ekstremne temperature imaju vezu sa klimatskim promenama vršenim u svetu a beogradski "pakao" od 62 stepena direktno dovodi u vezu sa HAARP antenskim sistemom kod Barajeva.
-Već skoro deset godina u SAD gde inače živim i radim, vode se polemike oko klimatskih promena i efekta "staklene bašte" a protivnici HAARP-a jasno su predočili da ovaj antenski sistem svojim talasima vrši ogromnu štetu u zemljinoj jonosferi menjajući klimu i spoljašnje temperature. Naprosto nije normalno da u Beogradu bude u avgustu ni 40 a kamoli 60 ili i više stepeni. Ovakve temperature i suša uništiće poljoprivredu i opustošiće njive, neće imati šta na jesen i zimu da se jede. HAARP je ogroman zločin prema čovečanstvu koje administracija SAD vrši a Srbija je nažalost samo jedna od "kolatelarnih šteta", smatra Markuš.
Podsetimo, program HAARP čini mnoštvo nizova radiotransmitera ogromne snage i odgovarajućih instrumenata za detekciju.Tačnije sadrži se od preko 180 antena smeštenih na nekoliko hektara. Glavni HAARP antenski kompleks smešten je blizu Gekone, jedne zabačene lokacije na Aljasci. Ovi moćni transmiteri svakodnevno, u kontinuitetu, odašilju preko 3.000.000 vati koristeći 6 generatora jačine 3,6 hiljada konjskih snaga. To je 100 puta snažniji odašiljač od onih kakve na primer, u Evropi koristi TV BBC. Ekstraniskofrekventni (ELF) HAARP talasi između ostaog vrše menjanje hemijske strukture viših slojeva atmosfere, odnosno programiranje klime na željenom delu planete.
(Pravda.rs)