230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

EL KLASIKO: Tito nastavio gdje je Pep stao

Barselona pobedila Real 3:2 u prvom meču španskog Superkupa. Real poveo golom Ronalda, a onda preokret u režiji Inijeste. Glupost Valdesa.

120824-clasico

Tek što se zakotrljao fudbal u Španiji, odmah na startu sezone - prvi El klasiko. S obzirom na to da se većina fudbalera tek vratila sa egzotičnih lokacija i odmora, a posle Evropskog prvenstva u Ukrajini i Poljskoj, gledali smo zadovoljavajući nivo fudbala.

Nije prštalo kako smo navikli od Barselone i madridskog Reala, ali za prvi duel ove sezone, a biće ih još, prelazna ocena.

U prvoj utakmici španskog Superkupa, Barselona - Real 3:2 (0:0).

Debitantska pobeda Tita Vljanove kao prvog trenera Barse u velikom španskom derbiju. Strelci: Pedro, Mesi (penal) i Ćavi za Barselonu, Ronaldo i Anhel di Marija za Real.

Prvi deo utakmice uspavanka, drugi deo - spektakl. Pet golova, nekoliko čudesnih poteza, driblinga i dodavanja, golmanska glupost...

Najpre je Kristijano Ronaldo u 56. minutu, sjajno glavom reagovao posle kornera Mesuta Ozila.

Samo 60 sekundi kasnije, Pedro je izjednačio na 1:1.

Barsa je preokrenula sa penala. Inijesta je izvrteo Serhija Ramosa, koji nije mogao da povuče nogu, već je pokupio druga iz reprezentacije. Lionel Mesi je poslao Ikera Kasiljasa u jednu, a loptu u drugu stranu.

To je bio ukupno 14. gol koji je Mesi postigao Realu, ali tek prvi posle više od 400 minuta posta u velikom španskom i evropskom derbiju.

Andres Inijesta je čudo od fudbalera. Nismo otkrili rupu na saksiji, ali taj momak je, zaista, najvažniji šraf u Barsinoj mašini. Svaka čast Mesiju, ali Inijesta je mozak ove ekipe.

Da je to tako pokazao je u 77. minutu. Nanizao je trojicu igrača Reala i taman kad pomislite da je izgubio loptu, on je nekako pošalje na pravo mesto. U ovom slučaju na nogu Ćaviju koji je lagano matirao Kasiljasa.

MAJSTORIJA INIJESTE I GOL ĆAVIJA

Real je došao do dobrog rezultata zahvaljujući Viktoru Valdesu pet minuta pre isteka meča. Kako golman može da napravi budalaštinu demonstrirao je čuvar mreže Barselone. Umesto da loptu, koju mu je dodao Pike, pošalje daleko u polje, odlučio je da dribla. Anhel di Marija mu je vešto uzeo loptu i poslao je u mrežu.

Ovo je peta pobeda Barselone u poslednjih devet mečeva sa Realom, koji je u istom periodu samo jednom slavio. Ovim trijumfom Barselona se izjednačila u broju pobeda sa madridskim klubom - sada ih imaju po 87.

120824-tito

Meč na Nou Kampu obeležio je i stisak ruke dvojice trenera - Tita Viljanove i Žozea Murinja. Prošle sezone, Murinjo je pobesneo posle revanša i poraza od 3:2 i tada je u gužvi gurnuo prst u oko Viljanovi, koji je u to vreme bio pomoćnik Pepa Gvardiole. Ratne sekire su zakopane. Bar za kamere.

Sastavi:

BARSELONA: Valdes, Alves, Pike, Maskerano, Adrijano, Ćavi (od 83' Fabregas), Buskets, Inijesta, Pedro (od 85' Đordi Alba), Mesi, Aleksis (od 72' Teljo).

REAL: Kasiljas, Arbeloa, Albiol, Ramos, Koentrao, Ćabi Alonso, Kedira, Kaljehon (od 63' Di Marija), Ozil (od 81' Marselo), Ronaldo, Benzema (od 61' Iguain).

(MONDO - foto: AP)