230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

EL Klasiko: Realu Superkup Španije

Real Madrid pobedio Barselonu 2:1 i domogao se prvog trofeja u sezoni. Real odličan u prvom poluvremenu, Barselona ceo sat sa igračem manje. Modrić debitovao i osvojio prvi trofej.

120830-real

 

Ono što smo gledali od Real Madrida na početku nove sezone nije bio Real Madrid. Ovo što se desilo u prvom poluvremenu na "Santjago Bernabeu", u revanš meču španskog Superkupa, e to je pravi Real Madrid.

Madriđani su pobedili Barselonu 2:1 i osvojili su španski Superkup. U prvom meču pre nedelju dana bilo je 3:2 za Barsu.

Real je mogao da deklasira Barselonu. Imao je nekoliko stopostotnih šansi, posebno Gonzalo Iguain. Doduše, Real jeste postigao još jedan gol u prvom poluvremenu, ali je opravdano poništen zbog faula u napadu Pepea.

Gonzalo Iguain je doveo Real u vođstvo u 11. minutu, u 19. je već bilo 2:0 - Kristijano Ronaldo, a ekipa Žozea Murinja imala je bar još tri, četiri stopostotne šanse u prvom poluvremenu (Iguain, Kedira...).

Od 27. minuta Barselona je ostala sa igračem manje na terenu. Isključen je Adrijano, opravdano. Adrijano je bio poslednji čovek odbrane, sa obe ruke je uhvatio Ronalda koji je išao ka golu Viktora Valdesa.

"Ole, ole", čulo se na "Santjago Bernabeu" u nekoliko navrata. Navijači Reala su bili u ekstazi!

Ali, Barsa ima Lea Mesija. Barselona se vratila u život njegovim majstorskim u 45. minutu iz slobodnog udarca.

Barsa je bila neprepoznatljiva u većem delu prvog poluvremena. Real je, zapravo, napao Barselonu njenim oružjem - visokim presingom.

U drugom poluvremenu, manje-više, očekivana slika. Real se nije zaletao, a Barselona je pokušavala da svojom igrom dođe do izjednačenja. Umalo joj to nije uspelo sredinom drugog dela, kada je Ćavi, kako samo on ume, dugačkom loptom sa svoje polovine proigrao Pedra, koji je majstorski primio i iz prve šutiroa, ali je Iker Kasiljas nogama odbranio.

Imao je i Real šansu, kada je Sami Kedira napravio solo prodor, prevario dvojicu igrača Barselone i potom probao da desnom spoljnom postigne gol, ali je Valdes bio odličan.

Gonzalo Iguain je u finišu utakmice imao četvrtu situaciju "jedan na jedan" sa Valdesom, ali je ponovo promašio. Tačnije, pogodio je stativu.

Montoja je mogao da utiša Madrid u sudijskoj nadoknadi, koji je pobegao umornom Marselu, ali je Kasiljas ponovo bio na visini zadatka. Potom je sevnula i levica Mesija, sa ivice šesnaesterca, ali pored gola.

Ovaj meč pamtiće Luka Modrić, hrvatski reprezentativac, koji je debitovao za Real i osvojio prvi trofej! Modrić je igrao poslednjih desetak minuta umesto Mesuta Ozila, a imao je i šansu da napravi debi iz snova da njegov. odličan udarac iz šesneasterca nije bio izblokiran. Za Barselonu je debitovao Aleks Song, koji je pre nekoliko dana došao iz Arsenala.

(MONDO)