230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Partizan je u Ligi Evrope!

Golom Ivana Ivanova Partizan se plasirao u Ligu Evrope!!! Gol vredan 1,3 miliona evra. Žreb sutra (petak) u Monaku.

120831-parti

Partizan je večeras bogatiji za 1,3 miliona evra (minimum).

Golom Ivana Ivanova, iskusnog bugarskog štopera, crno-beli su u Ligi Evrope, takmičenju koje je za mnoge utešno, ali koje je, realno gledano, prava mera za klubove iz Srbije. Uostalom, u Ligi Evrope ove sezone igraće mnoga zvučna imena evropskog fudbala.

Partizan je više na borbenost, srčanost, požrtvovanje nego na lepu igru došao do uspeha. Ali, mora se istaći sasvim zasluženo.

Imali su crno-beli nekoliko stopostotnih prilika i mogli su ranije da reše sve u revanšu protiv norveškog Tromsa. Ipak, i taj jedan gol, posle 2:3 u Norveškoj, bio je dovoljan da uđu u Ligu Evrope.

"Činjenica je da smo ih imali i u prvom meču. Večeras smo imali toliko šansi, i postoji pravilo da onaj ko promaši šansi, bude kažnjen na kraju. Na našu sreću, uz pomoć navijača, kojima se zahvaljujem, ušli smo u Ligu Evrope. Ova ekipa ima karakter. Toliko negacije je bilo oko nas, uspeli smo da neutrališemu negativnu energiju oko nas. Ovo takmičenje će im pomoći da steknu neophodno iskustvo za ono što ih čeka sledeče godine", izjavio je posle meča trener Partizana Vladimir Vermezović.

Vermezović je potom rekao i da žali što Crvena zvezda nije uspela da uđe u Ligu Evrope.

"Šteta je, jer bismo tako sakupili više bodova za Srbiju. Ta faza je novo iskustvo za nas, a i Liga Evrope je od početka bila realnija opcija od Lige šampiona. Ipak, nama je prvenstvo i dalje prioritet", izjavio je Vermezović, čiji tim u nedelju gostuje OFK Beogradu u 4. kolu JSL.

Nije bila dobra atmosfera u Partizanu poslednjih dana i nedelja. Eliminacija iz Lige šampiona od kiparskog AEL-a, potom poraz od novajlije u JSL Donjeg Srema (1:2), odlasci nekoliko igrača, a onda i svojeglavnost drugih, pre svih Libijca Zabije, uneli su nemir u tim.

Trebalo se podići iznad svih tih problema, zvižduka sa tribina, priča o prelaznom roku tipa "dolazi onaj, dolazi ovaj", "prodaje se ovaj, prodaje se onaj"...

Vermezović je meč počeo sa jednim klasičnim napadačem, mladim Aleksandrom Mitrovićem, ali koji je trebalo da ima podršku brzog Lazara Markovića i da bude "hranjen" loptama Saše Ilića i Saše Markovića. Čvrsta ekipa Tromsa je sve to neutralisala, pa su se crno-beli dugo tražili.

Aleksandar Miljković je odigrao više nego dobro u prvom meču u Norveškoj na poziciji štopera, ali je mlađani Miloš Ostojić večeras pokazao da može da izraste u reprezentativnog centarhalfa. Ako Ivanov bude ostao duži period u Partizanu, odnosno ako Ostojić bude imao nekoga iskusnijeg pored sebe, crno-beli su, sasvim sigurno, dobili pouzdanog komandanta odbrane za budućnost.

Nije bilo mnogo akcija crno-belih u prvom poluvremenu. Pokušavali su i sa bokova i kroz sredinu. Nije prolazilo. Jedina opcija bila je da pokušaju udarcima sa distance. Tako je pred kraj prvog dela svenula desnica Saše Markovića, koji je sa 40 metara opalio i pogodio prečku! Kakva bi to golčina bila.

Vermezović je drugo poluvreme počeo hrabrije. Uveo je i drugog napadača, Zabiju, koji je, valjda, "namestio glavu" i pružio mu je još jednu šansu. U drugom poluvremenu bio je to poletniji, angažovaniji, drčaniji, željniji Partizan, Partizan koji napada, a zna se da to publika na Topčiderskom brdu jedino voli.

Mogao je Partizan do vođstva u 54. minutu. Idealno je centrirao Vladimir Volkov, pogodio je mladog Mitrovića koji iz više nego povoljne poicije, tuče pored gola. A 15-ak minuta kasnije nova velika šansa za Partizan - Nemanja Tomić je izveo slobodan udarac, golman Tromsa kratko odbio loptu, Ivanov je uputio ka mreži, ali noga Zabije nije čvrsto krenula, već je ovlaš udarila po lopti i stativa...

Sve je to moglo da unese dodatnu nervozu među crno-bele, koji su pošto-poto želeli da u "utakmici sezone", kako ju je nazvao Vermezović, ostvare povoljan rezultat koji bi im doneo samopuzdanje, mir, podršku sa tribina...

I uspeli su! Korner Nemanje Tomića, Ivan Ivanov sjajno skače i pogađa glavom!

Pazite ovaj podatak: u dvomeču Partizana i Tromsa postignuto je šest golova i svih šest glavom!

Sačuvao je Partizan prednost do kraja, na radost navijača, koji će imati priliku da gledaju još evropskih utakmica u Humskoj. A možda i kasa crno-belih bude punija, jer UEFA nagrađuje svaku pobedu i svaki osvojeni bod. (Mondo)