230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Šokantna eliminacija Zvezde u Bordou

Auuu šta je ovo bilo!? Katastrofa za crveno-bele... Fudbaleri Crvene zvezde došli su u 89. minutu do rezultata koji ih je vodio u Ligu Evrope i onda - penal u nadoknadi vremena za Bordo - 3:2!

120831-zvezda

 

Sa suzama u očima, licem koje kao da je videlo kraj sveta, Darko Lazović dočekao je poslednji zvižduk sudije Marka Klatenburga.

Tri minuta ranije, ležao je na gomili fudbalera u crveno-belim dresovima, koji su na skamenjenom "Šaban Delma" stadionu slavili gol kapitena Nikole Mikića. U 89. minutu revanš utakmice plej-of runde kvalifikacija za Ligu Evrope, Mikić je pogodio mrežu Bordoa i izjednačio na 2:2.

Posle 0:0 u Beogradu, taj rezultat vodio je beogradski klub u ligaški deo evro-takmičenja prvi put od sezone 2007/08.

Očajni, sa desetoricom na terenu, Francuzi su ispucali jednu loptu na polovinu gostiju, štoper Nikola Maksimović nije uspeo da je vrati nazad u polje, već je "deganžirao" tako da je poslao fudbal ka korneru, na njega je krenuo Ludovik Obranjak i onda nova kardinalna greška.

Ovog puta Bobana Bajkovića. Golman Crvene zvezde srušio je Poljaka u uglu svog kaznenog prostora, tamo gde s loptom nije mogao ništa. Klatenburg nije imao dilemu, pokazao je na belu tačku, a duboko u nadoknadi vremena, Joan Gufran sa 11 metara savladao je Bajkovića i ućutkao navijače crveno-belih u Beogradu, Srbiji, svetu i na delu tribina na "Delmi" gde je bilo oko 1.000 Delija.

Neverovatno!

Bordo - Crvena zvezda 3:2 (0:1)! U Beogradu je bilo 0:0... Bordo ide dalje.

Kako opisati način na koji su mladići Aleksandra Jankovića ispali iz Evrope? To je gotovo nemoguće. Borili su se od prvog do poslednjeg zvižduka, bili pod pritiskom, branili se grčevito, ali i pretili, driblali, postigli evro-gol, izjednačili u "najboljem" trenutku i onda pali u "najgorem".

U razmaku od samo 120 sekundi.

To je fudbal.

O igri crveno-belih najbolje svedoči reakcija navijača na stadionu, uprkos šokantnoj eliminaciji: "Bravo, Zvezdo!", skandirale su Delije dok su fudbaleri plačući aplaudirali. Ovakvi porazi ne doživljavaju se svaki dan, dugo će biti potrebno Jankovićevom timu, pa i svima u klubu, da se oporave od svega što se dogodilo ovog četvrtka, 30. avgusta uveče. (Mondo)