230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Novi „audi A3" pokupio svih pet zvezdica na „NCAP" testu (video)

Od "audija A3", luksuznog hečbeka predstavljenog na ovogodišnjem ženevskom salonu, s pravom se dosta očekuje. Nemački proizvođač automobila potrudio se da napravi vozilo dostojno svog renomea, a nakon izvršenih "NCAP" testova, jasno je da je novi "A3" zaista izuzetan automobil.

120831-a3

Na testu zaštite odraslih putnika, "A3" osvojio je čak 95% bodova, dok je u testovima bočne barijere ostvario maksimum bodova. Prilikom težih udaraca
Postavi besplatan auto oglas
bočnih strana u stub, zaštita grudnog koša vozača je ocenjena kao adekvatna, što je dobrim delom posledica dobre konstrukcije prednjih sedišta i naslona za glavu, koji su posebno efikasni u sprečavanju posledica u slučaju sudara otpozadi. Za bezbednost dece posebno je važno to što u ovom "audiju" postoji podsetnik za vezivanje pojasa i na zadnjoj klupi, a ne samo na prednjoj kako je to inače običaj.

Kada je u pitanju zaštita dece, "A3" je obezbedio skor od 87%. U testu su korišćenje lutke dece stare 18 meseci i tri godine. "Audi" je mislio i na ostale učesnike u saobraćaju, pa je tako dobru zaštitu pešacima obezbeđuje branik, koji je posebno konstruisan tako da štiti noge pešaka u slučajevima nesreće (maksimum bodova), dok je u slučaju dece taj skor 74%.

Najviše ocene dobila je i „audijeva" elektronska kontrola stabilnosti. (Blic)