230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Mic po mic, Nadal završava sezonu?

Treći teniser sveta objavio je na svom sajtu da će zbog ozbiljne povrede levog kolena odsustvovati sa terena još barem dva meseca.

120904-nadal

Poslednji meč Rafaela Nadala u 2012. godini mogao bi da bude onaj u drugom kolu Vimbldona, kada je doživeo senzacionalni poraz od Lukaša Rosola!

Španac je nakon toga propustio Olimpijske igre, a zatim i seriju turnira u Severnoj Americi, uključujući US open, koji upravo ulazi u svoju drugu nedelju.

Sada je saopštio da će pauzirati još oko dva meseca, ali nije čvrsto postavio rok za povratak tenisu.

"Olimpijske igre i US Open su neki od najvažnijih turnira koje sam želeo da igram. Hoću što pre da se vratim na teren, ali svestan sam da imam još nekoliko godina igračke karijere i da je zato najvažnije da odmorim svoja kolena. Vratiću se kada više ne budem osećao bol".

Reprezentacija Španije bez njega će pokušati da savlada SAD u polufinalu Dejvis kupa (od 14. do 16. septembra u Hihonu). Postoji šansa da će se Nadal vratiti za finale, koje je na programu polovinom novembra, ali posle svega ne bi bilo nikakvo iznenađenje da ponovo zaigra tek početkom 2013.

Nadal je saopštio i da je njegova poslednja poseta doktorima donela pozitivne vesti - da mu neće biti potrebna hirurška intervencija.

(Tanjug)