230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

US OPEN: Novak i Janko samo počeli

Kompletan program devetog dana US Opena otkazan zbog kiše. Đoković tek poveo protiv Vavrinke 2:0, Tipsarević bio nadomak osvajanja prvog seta - 5:2.

120905-novak

Najbolji srpski teniseri dugo su čekali da istrče na teren i počnu mečeve 4. kola. To su i dočekali, ali se nisu dugo zadržali na igralištima.

Posle tri prekida i odlaganja zbog kiše, Novak Đoković i Janko Tipsarević počeli su svoje duele sa Stanislasom Vavrinkom i Filipom Kolšrajberom, ali ih i privremeno završili posle pola sata.

Novak je pre odlaska s terena vodio 2:0, a Tipsarević 5:2 u gemovima.

Tačno u tri časa ujutru po vremenu u Srbiji, organizatori US Opena odlučili su da definitivno odlože sve preostale mečeve zakazane za utorak (jedva završeno nekoliko) i odrede im nove termine.

Tako bi oba naša tenisera trebalo da nastave svoje mečeve u sredu oko 18.30 časova.

Đoković i Vavrinka će na stadionu Luj Armstrong nastupiti posle četvrtfinala ženskog singla Erani - Vinči, a Tipsarević i Kolšrajber na Grendstendu, gde će program otvoriti meč muških parova započet u utorak.

Četvrtfinale Ane Ivanović i Serene Vilijams zakazano je za jedan čas posle ponoći na centralnom stadionu Artur Eš.

Vremenska prognoza ne daje razlog za optimizam, pa će, po svemu sudeći, iznenadna odlaganja i neprecizna satnica biti najveći problem igrača, organizatora i teniske publike do kraja turnira.

Inače, Viktorija Azarenka uspela je da se plasira u polufinale savladavši Samantu Stosur rezultatom 6:1, 4:6, 7:6, dok su Marija Šarapova i Marion Bartoli morale u svlačionicu pri iznenađujućem rezultatu 0:4.

David Ferer je preko Rišara Gaskea obezbedio mesto u četvrtfinalu - 7:5, 7:6, 6:4, u kojem bi mogao da se sastane sa Jankom Tipsarevićem.

Još u ponedeljak su među osam najboljih otišli Federer i Berdih, odnosno Marej i Čilić.

(MONDO)