230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Idemo Radimo

Trebinje, 05.09.2010. U Trebinju u zadnje vrijeme skoro u svakom dijelu grada možete da primjetite neke novine. Ove godine po gradu možemo da prijmjetimo sanacije mnogih objekata, puteva, uređenje novih šetališta, postavljanje novih znakova kao i zamjenu postojećih koji su do sada zbunjivali mnoge turiste i navodili u pogrešnom smijeru.


Izgleda da je nakon najžešćih ljetnih vrućina, vrijeme trenutno, najpovoljnije za izvođenje vanjskih građevinskih radova. Radi se u širem i užem centru grada, kao i na prilazima gradu. Neke zgrade dobijaju novi vanjski izgled, radovi na šetalistima u parku se nastavljaju, uređuju se ceste na ulazima u grad, a približava se i završetak radova na novom šetalistu uz rijeku Trebišnjicu od kamenog pa do Arslanagić mosta.

 

Pozitivan znak?

Obim radova ukazuje na to da je mnogima stalo do života u lijepoj i uređenoj sredini, ali možda i to da smo napokon na putu izlaska iz svjetske ekonomske krize. Građevinski radovi su obično povezani sa visokim ulaganjima, zato ćemo na kraju ovu reportažu ipak zaključiti "Ima se, može se!", i nadamo se da će se ovaj pozitivni trend nastaviti.