230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Trebinje i Herceg Novi i dalje bez autobuske linije

Trebinje, 12.01.2011. Već dvije godine između dva susjedna grada Trebinja i Herceg Novog nema redovne autobuske linije, iako je ova putna komunikacija preko graničnog prelaza Sitnica modernizovana i najkraća do Crnogorskog primorja.

110112-autobuska02

Za uspostavljanje redovne autobuske linije spremni su prevoznici iz oba grada, rukovodstva opština su saglasna, resorno crnogorsko ministarstvo dalo je odobrenje, ali saglasnost još nije dalo Ministarstva komunikacija i transporta BiH.

Načelnik opštine Herceg Novi Dejan Mandić ljetos je uputio pismo načelniku Trebinja Dobroslavu Ćuku u kome ga je obavijestio da je Crna Gora, prema Sporazumu za drumski saobraćaj za prevoz putnika i tereta od 2008. godine, dozvolila autobusku liniju između Herceg Novog i Trebinja.

U pismu Mandić je zamolio načelnika opštine Trebinje da pokuša ubrzati uspostavljanje ove linije.

Direktor trebinjskog "Ubla tursa" Milan Grubač potvrdio je da su zahtjev Ministarstvu transporta i komunikacija BiH za otvaranje međunarodne linije uputili načelnik opštine Trebinje i "Ubla turs", koji bi zajedno sa "Blu lajnom" iz Herceg Novog trebalo da voze na ovoj liniji.

Ministastvo je odbilo zahtjev uz obrazloženje da je riječ o novim redovima vožnje koje će "Ubla turs" moći da kandiduje tek kad budu usklađivani redovi vožnje međunarodnih autobuskih linija.

Grubač kaže da se svake godine do kraja oktobra usklađuju redovi vožnje međunarodnih linija za narednu godinu, ali da "Ubla turs" nije dobio informaciju da li je bilo usklađivanja, pa je tako, za sada, stopirana autobuska linija Trebinje - Herceg Novi.

110112-autobuska03

110112-autobuska01