230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Restart Herceg televizije

Od ponedeljka 10. novembra zvanično počinje sa radom Herceg televizija, koja je zbog nagomilanih dugova u prethodnim godinama prestala sa radom.

141107-hercegtv

Danas je u prostorijama ove medijske kuće uz prisustvo velikom broja novinara i medijskih radnika svečano obilježen novi početak ove TV stanice.

Dragutin Papović vlasnik i glavni i odgovorni urednik Herceg televizije je u obraćanju novinarima rekao da ova medijska kuća zapošljava 12 radnika, koji će se truditi da kroz program, koji će se emitovati 14 sati dnevno, iznesu prave vrijednosti Hercegovine.

"Program će biti u duhu urbanosti, ali se neće zaboraviti običaji i kultura Hercegovine, stare Hercegovine i našeg naroda. U našim sadržajima ćemo čuvati tradiciju, promovisati našu istoriju i naše korijene. Imamo energiju upornost i znanje da ostvarimo napredak. Uključeni smo u programsku mrežu Elta-kabel televizije, a uskoro ćemo biti priključeni i na IPTV mrežu Telekoma", istakao je Papović i dodao da će redovan program upotpunjavati emisija iz kulture "Zemljom Hercegovom" u kojoj će ova medijska kuća redovno izvještavati o kulturno istorijskom naslijeđu sela istočne Hercegovine, a sve u cilju očuvanja tradicije i običaja ovog kraja.

Program koji počinje u 9 časova će pored lokalnog izvještavanja, u okviru saradnje Herceg TV sa BEL TV, OSM TV i Slobomir TV prenositi i njihove sadržaje. U 17 časova će biti emitovane opširnije  lokalne novosti iz cijele regije. 

Da, podsjetimo, braća Dragutin i Čedomir Papović iz Gacka su u maju mjesecu ove godine otkupili Herceg televiziju za 160.000 KM, koja je zbog nagomilanih dugova prestala sa radom.