230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

U Trebinju se ponovo snima

Trebinje, 13.09.2010. Snimanje novog generacijskog filma pod nazivom "Velika letnja avantura" scenariste i režisera Milorada Milinkovića u Banja Luci i Trebinju potvrđuje da ovi prostori postaju opet atraktivni za filmske stvaraoce.

 

 

Specijalni gosti u filmu su poznati beogradski glumac Nikola Kojo, pozorišna zvijezda Marko Živković, te Banjalučanima dobro poznati Nikola Pejaković. Neki od kadrova za film koji je nastavak serije "Totalno novi talas" u gradu na Vrbasu snimani su u četvrtak, a potom se filmska ekipa preselila u Trebinje. Scenarista i režiser Milorad Milinković ne krije zadovoljstvo zbog rada na ovom filmu i saradnje s ljudima koji organizuju "Demofest".

- Ovaj film bi trebalo da bude zabavan i avanturistički. Filmsku ekipu smo pojačali specijalnim gostima. Zadovoljan sam banjalučkim glumcima, čak sam veoma prijatno iznenađen kvalitetom koji smo mogli videti ovde - kazao je. Radnja filma teče tako što momak iz Beograda dolazi u Trebinje kod rođaka, a potom njih dvojica dolaze u Banja Luku na "Demofest" i sasvim slučajno sreću ekipu iz razreda od lika iz Beograda. Potom se rađa prva ozbiljna ljubav između dotičnog Trebinjca i Beograđanke. Nikola Kojo, beogradska glumačka zvijezda, takođe nije krio svoju opuštenost u gradu na Vrbasu i zadovoljstvo zbog učešća na filmu.

- Kad god dođem ovde, osećam se fantastično. Došao sam na Milinkovićev poziv, jer smo sarađivali i ranije - kratko je odgovorio novinarima. Snimanje će biti završeno do kraja ovog mjeseca, a bioskopska publika ovo ostvarenje moći će da gleda u februaru naredne godine. Glumica i debitantkinja na filmu Katarina Ilić, koja igra Sindi u "Velikoj letnjoj avanturi", rekla je da je ekipa koja radi na filmu radila zajedno i na seriji, te da od tada odlično funkcionišu.

- Mislim da će ono što napravimo biti prihvaćeno kod publike najbolje moguće. Kad sam ulazila u ovaj film, znala sam da će to biti pun pogodak - oduševljena je ova dvadesetdvogodišnja beogradska studentkinja glume. Glumačku postavu osim nje čine: Vujadin Milošević, Zlatan Vidović, Jelisaveta Orašanin, Rok Radiša, Đurđa Vukašinović, Anja Stanić, Goran Jokić i drugi.