230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Zbog Trebinja se zamjerio Srbiji?

Povod novom medijskom napadu na vlasnika Swisslion-Takova zadružni su domovi koje je kupio zajedno s firmom, no razvidno je kako glavni Draškovićev grijeh leži u preseljenju dijela proizvodnje u Hercegovinu.

110118-rodoljub_draskovic3

Predsjednik opštine Gornji Milanovac, Milisav Mirković, najavio je kako će tražiti pomoć države nakon odluke firme Svislajon Takovo o prodaji zadružnih domova.

Mirković je rekao kako su domove, nakon Drugog svjetskog rata, gradili mještani pojedinih sela, a potom su domovi ušli u sastav Poljoprivredno-industrijskog kombinata Takovo. Takovo je kupila frima Swisslion čiji je vlasnik srbijanski poduzetnik hercegovačkog porijekla Rodoljub Drašković.

Drašković je prošle godine prvo najavio, a potom i realizirao, namjeru preseljenja proizvodnje glavnog brenda milanovačke tvornice, eurokrema, u Hercegovinu. Kako je upravo to "glavi grijeh" zbog kojega mu zamjeraju u Gornjem Milanovcu neizravno je potvrdio i sam predsjednik opštine.

"Je li moguće da se masovno otpuštaju radnici, izmještaju pogoni iz Gornjeg Milanovca, da se sada prodaju i seoski domovi koje su izgradili mještani, a sve bez znanja lokalne samouprave".

Predsjednik Mirković u svemu vidi pripremu za prodaju cijele kompanije.

Swisslion je preseljem dijela proizvodnje u Trebinje, uposlio novih 150 ljudi u ovom hercegovačkom gradu.

(Izvor: poslovniportal.ba)