230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Maturanti Gimnazije darovali 18 jedinica krvi

U Zavodu za transfuzijsku medicinu grada Trebinja danas su maturanti Gimnazije "Jovan Dučić" darovali 18 jedinica krvi, potvrdio je za Lokoportal načelnik Zavoda prim. dr Dragan Šarenac.

170316 гимназијалци

Prema riječima Šarenca, "ispit zrelosti" danas je položilo 48 učenika ove školske ustanove, koji su se prijavili da daju najdragocjeniju tečnost.

Nakon ovog humanog čina, 18 učenika osjećalo se zadovoljno i ispunjeno, jer je krv najdragocijenije što čovjek može dati, a jedini izvor ovog lijeka je čovjek - darivalac krvi.

Šarenac je za naglasio da je veoma zadovoljan odzivom maturanata sa područja cijele Hercegovine, i dodao da će narednog četvrtka akcijom dobrovoljnog darivanja krvi maturanata bilećkog Srednjoškolskog centra biti zaključeno organizovano maturantsko darivanje krvi za ovu godinu.

"Želim da se zahvalimo svim humanim maturantima koji su se odazvali akciji, veliko hvala svima koji su darovali krv, ali i onima koji su došli, a iz određenih zdravstvenih problema nisu mogli dati svoju krv", naveo je Šarenac izrazivši nadu da će maturanti i ubuduće učestvovati u akcijama dobrovoljnog darivanja najdragocjenije tečnosti.