230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Najviše djece iz Trebinja na Kampu Vanje Grbića

Proslavljeni odbojkaš Vladimir Vanja Grbić održao je danas u Trebinju pokazni trening budućim odbojkašicama i odbojkašima iz cijele Hercegovine.

170418 грбић

Osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama 2000. u Sidneju i član odbojkaške “Kuće slavnih”, održao je trening u okviru prezentacije odbojkaškog kampa na Zlatiboru, koji će se održati u julu mjesecu ove godine. Organizator pokaznog treninga je Odbojkaški klub Leotar iz našeg grada.

"Interesantno je da se na kamp najviše prijavilo djece upravo iz Trebinja, a učestvovaće i treneri iz dva trebinjska odbojkaška kluba. Interesovanje je veliko i imamo dosta prijava iz cijelog svijeta. Smatram da je Trebinje kao i cijela Hercegovina rasadnik za odbojku i sport inače. Dok sam bio u Odbojkaškom savezu Srbije jedna od misija mi je bila da obezbjedim siguran dotok Hercegovaca u reprezentaciju, pored Saše Starovića i Tijane Bošković to je kvalitetan kadar, koji je zaista obilježio igru reprezentacija Srbije tokom godina. Moja ideja je da probam da iskoristim resurse i potencijal iz cijele Hercegovine, te da u saradnji sa jakim lokalnim privrednicima, kao i upravom grada Trebinja u čijem sam Sportskom stručnom savjetu, sledeće godine napravimo Kamp za djecu u Trebinju koji će biti potpuno besplatan, sa osnovnim ciljem da djeci sa ovih prostora damo ono što zaslužuju, a to je kvalitet i kvalitetna budućnost", ističe Grbić.

Kamp na Zlatiboru će trajati čitav jul mjesec u 4 smjene po 7 dana. 

SVAKI POLAZNIK KAMPA DOBIJA:

  • OPREMA 5 majica i 3 bermuda
  • DIPLOMA Pismena preporuka Vladimira Vanje Grbića
  • MULTIMEDIJA CD Video i foto svoje smjene
  • DRUŽENJE SA POZNATIMA Organizovano druženje sa poznatima u toku svake smjene

"Prvo, polaznici kampa po dolasku dobijaju adekvatnu opremu, raspoređuju se u trenažne grupe u zavisnosti od uzrasta i pola, smještaju, da bi u popodnevnim časovima imali trening na kojem će raditi sa ortopedom i hirurgom, tzv. ortopedsku dijagnostiku, odnosno kičma stopala, laktovi i koljena, da bi ustanovili da li postoje određene deformiteti i adekvatne vježbe koje će djeca naučiti u tih 7 dana kampa, da bi prije svega imali kvalitetan život. Nakon toga dolazi motorička dijagnostika koja podrazumjeva silu, brzinu i izdržljivost, da bi vidjeli da li postoji neka opstrukcija na čemu treba poraditi da bi djeca mogla da kvalitetnije žive", podvlači Grbić. "Na trećem mjestu je evaluacija usvojenosti odbojkaške tehnike, nakon čeka pravimo elektronski izvještaj koji ja šaljem roditeljima, sa mojom preporukom, šta bi dijete trebalo da radi sledećih godinu dana u smislu vježbi, motorike, odbojke i sporta uopšte. U svakoj smjeni radi 12 do 15 trenera što je gotovo kao individualni rad sa djecom. Program će se odvijati u velikoj hali Sportsko-turističkog centra "Wai Tai“, kao i na vanjskom terenu za obojku na pijesku, a imamo na raspolaganju i bazen. Za hranu će biti zaduženi nutricionisti, a Kamp će posjetiti moji prijatelji, glumci Vojin Ćetković, Sloboda Mićalović, Bane Tomašević, Milan Vasić i drugi. Najteže će mi biti dovesti selektora seniorske reprezentacije Srbije/mog brata, ali se nadam da će pregovori koji su u toku završiti pozitivno te da će Nikola uspjeti doći na kamp. Sve što se bude dešavalo na kampu zainteresovani će moći uživo da prate preko društvenih mreža, facebook, instagram i youtube. Želio bi da napomenem da će uprava grada Trebinja finansijski podržati sve trebinjske polaznike kampa, odnosno da će im obezbjediti putne troškove, na čemu se zaista zahvaljujem" naveo je za Lokoportal Vladimir Grbić.

170418 грбић1

170411 вања