230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Ljudi iz medija darovali krv!

Zaposleni u lokalnim medijima, članovi Aktiva sredstava javnog informisanja danas su se u velikom broju odazvali akciji dobrovoljnog davanja za potrebe Zavoda za transfuziju našeg grada.

170420 суна

Promoteri današnje akcije bili su zaposleni u lokalnim medijima, a RTRS, Radio Trebinje, Herceg TV i Lokoportal imali su dobrovoljne davaoce iz svojih redova.

Miljan Ratković, fotoreporter Lokoportala kaže da smo kao grad prepoznatljivi po humanosti, kao i da medijski radnici u tome ne zaostaju. Prikupljeno je 12 jedinica krvi, od 16 prijavljenih kandidata.

Prim. dr Dragan Šarenac je potvrdio da je ovo 16. ovogodišnja akcija, te izrazio zahvalnost na uspješno organizovanoj akciji.

"Koristim ovu priliku da se zahvalim svim članovima aktiva Sredstava javnog informisanja na današnjem daru, kao i na sveukupnoj promociji aktivnosti Zavoda za transfuzijsku medicinu grada Trebinja, koja ima veliki značaj. Veoma je važno da imamo što više ovakvih akcija kako bi povećali broj mladih davalaca, što je bio slučaj i danas, kada su krv po prvi put darovala tri člana ovog aktiva", rekao je Šarenac za Lokoportal i podsjetio da krv može dati svaka osoba od 18 do 65 godina koja je stabilnog psihofizičkog zdravlja.

Medijski radnici iz Trebinja već šesti put organizovano daruju krv.

Nakon uspješno obavljene akcije darivanja krvi za sve članove aktiva priređen je svečani ručak i druženje.