230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Trebinje dio Dukatfesta

Deseto jubilarno izdanje internacionalnog festivala kulture „Dukatfest“, održaće se od 16. do 21. juna, a organizatori su se potrudili da ovaj put pred domaću publiku dovedu najbolje svjetske ansamble.

170617 дукатфест

Sve kreće već 16. juna u Narodnom pozorištu RS gdje će se kroz muzičko scenski performans „Inspiracija juga“ predstaviti Venecuela, Čile i Porotoriko. U subotu, 17. juna, će biti održan i defile učesnika a nakon toga i svečano otvaranje manifestacije.

– U nedjelju će se održati tradicionaln prodajna izložba na Trgu Krajine, naš Art and Craft market gdje će naši gosti moći da pokažu suvenire koji su karakteristični za područje iz kog dolaze. U 21 čas na ljetnoj pozornici tvrđave Kastel održaće se centralno takmičarsko festivalsko veče – rekli su organizatori.

Četvrti i peti dan festivala biće održani u Modriči uz razne nastupe i izložbu suvenira. Po prvi put dio programa ovog festivala biće održan u Trebinju.

– Naši gosti će učestvovati u okviru manifestacije Trebinjsko kulturno ljeto. 20. juna ćemo u Trebinju imati organizovan Art and Craft market. A u 21 će se održati koncert ansambala iz Venecuele i Indonezije. I 21. će u Trebinju ansambli iz Portorika i Poljske uz domaću podršku pokazati sav raskoš njihovih ritmova i melodija.

Na Dukatfestu će svoju kulturu predstaviti ansambli iz Portorika, Venecuele, Indije, Indonezije, Poljske, Čilea, Rusije i Slovačke. Uz njih će se kao i uvijek predstaviti domaćini. (Izvor: Trebinje.rs.ba/Foto: Etrafika.net)