230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Marina Anđelić odbranila titulu državnog prvaka i plasirala se na Balkansko prvenstvo

Bacivši kladivo na daljinu od 40 metara i 3 centimetra, na Prvenstvu BiH održanom danas u Zenici, atletičarka iz Trebinja Marina Anđelić odbranila je titulu državnog prvaka Bosne i Hercegovine.

170617 марина

Ovim izvanrednim dostignućem Marina je ispunila normu za Balkansko prvenstvo koje se početkom jula održava u Krajovi (Rumunija).

Ostvarivši vanserijski rezultat je još jednom potvrdila da je u svojoj disciplini u konkurenciji juniorki i starijih juniorki neprikosnovena i da je još jednom potpuno zasluženo osvojila naslov prvaka Bosne i Hercegovine.

Marina već godinama dokazuje da je jedna od najtalentovanijih atletičarki Srpske i Bosne i Hercegovine. Ona je postigla rekord Republike Srpske i BiH za kategoriju mlađih i starijih  juniorki i stalni je član reprezentacije BiH u juniorskoj kategoriji u disciplini bacanje kladiva.

Marina kaže da se atletikom bavi već 8 godina, aktivni je sportista od pete godine.. Kao dijete iz sportske porodice, počela je sa plivanjem, gdje je takođe postizala sjajne rezultate. Nakon toga je došao tenis i konačno atletika. Izvanredne rezultate postizala je u više disciplina, trčanje, bacanje koplja, da bi se u skorije vrijeme potpuno fokusirala na bacanje kladiva.

"Već sam navikla da sa takmičenja donosim medalje i taj osjećaj da sam među najboljim atletičarima teško je opisati. Kratko rečeno, divno je i daje mi snagu da idem dalje”, rekla je Anđelićka za Lokoportal.