230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Radno-konsultativni sastanak predsjednika mjesnih zajednica i policije

Na inicijativu Policijske uprave Trebinje danas je održan sastanak sa predstavnicima mjesnih zajednica u sali skupštine Grada Trebinja.

170620 полиција мјесне
Sastanku su prisustvovali ispred Policijske uprave Trebinje, načelnik Sektora policije, Siniša Laketa i zamjenik komandira Policijske stanice Trebinje, Dragan Pejdo.
Sastanak je organizovan s ciljem upoznavanja novih predsjednika mjesnih zajednica kao i upoznavanja eventualnih problema čije rješavanje je u nadležnosti Policijske uprave Trebinje.
Policijska uprava Trebinje apeluje na građane da štite svoju imovinu, da se ne ponašaju po šablonu „nisam ništa vidio, nisam ništa čuo“, s obzirom da bezbjednost ne zavisi isključivo od rada policijskih službenika nego i od savjesnog i odgovornog ponašanja svih pojedinaca koji učestvuju u životu zajednice. Prijavite ako čujete nešto sumnjivo, prijavite ako vidite da se nepoznata lica kreću kroz vašu ulicu, tako možete spriječiti da se nađete u ulozi oštećenog u nekom krivičnom djelu.
Za prvih pet mjeseci 2017. godine, Policijska uprava Trebinje je evidentirala 23 krivična djela kao „svjež čin“, što znači da je 23 puta zatekla izvršioce na licu mjesta izvršenja, što je za 12 puta više nego za prvih pet mjeseci 2016. godine, zahvaljujući informacijama koje je dobila od građana.